Shutterstock.com archyvo nuotr.

Vaikiški vežimėliai ir kasdieniai pasivaikščiojimai su vaiku tiesiog neatsiejami. Laikas gryname ore naudingas ir tėvams, ir kūdikiui. Tad nenuostabu, jog patogus, patvarus, nebrangus ir, nepamirškime, gražus vaikiškas vežimėlis yra tarp būtiniausių daiktų, kuriuos reikia įsigyti iki gimstant vaikui. Bet kaip išsirinkti patį tinkamiausią būtent jums?

Į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis vežimėlį

Atsakius į keletą klausimų, lengviau apsispręsite ko norite, o kreipusis į konsultantą – jam bus paprasčiau jums padėti.

  • Kur yra jūsų gyvenamoji vieta (miesto centras ar namas užmiestyje, greta miško)?

  • Kur daugiausia planuojate važinėtis?

  • Ar jūsų name yra liftas? Kuriame aukšte jūs gyvenate?

  • Ar jums aktualus vežimėlio svoris?

  • Kokiu metų laiku vežimėlis bus naudojamas?

  • Ar daug keliausite?

Shutterstock.com archyvo nuotr.

Tam, kad nuvykus į parduotuvę išsirinkti būtų dar lengviau, pakalbėsime apie visus vaikiškų vežimėlių tipus.

Klasikiniai vežimėliai

Jie atrodo žaviai ir dažniausiai tinkami visiems metų laikams – vaikelis tilps ir jausis patogiai nesvarbu kaip šiltai jį aprengsite. Taip pat jie išsiskiria savo amortizacija – tai svarbu jei vaikščiosite parkais ir užmiesčio žvyrkeliais. Be to, tokiu atveju verta prisiminti, kad vežimėlis su keturiais ratais stabilesnis už vežimėlį su trimis ratais – juk vaiko saugumas svarbiausia. Jei nemažai keliausite žiemą, geriau rinktis vežimėlį su pripučiamais ratais.

Sportiniai vežimėliai

Šie vežimėliai yra lengvesni, manevringesni, kompaktiškesni, turi įvairių vaikui ir tėvams patogių funkcijų. Pavyzdžiui, gali būti keičiama vaiko sėdėjimo pozicija, tad daugelis tėvų džiugiai iškeičia lopšius į šiuos. Labai patogu, jei sportiniuose vežimėliuose yra galimybė nugarėlę atlenkti iki visiškai horizontalios padėties, patogios kokybiškam miegui.

Universalūs vežimėliai

Tokie vežimėliai gali atrodyti kaip geriausias pasirinkimas – komplekte yra viskas, ko reikia. Tačiau, prieš įsigyjant pasvarstykite, galbūt bus pigiau pirkti atskirus ir po to perduoti giminaičiams ar draugams. Taip pat svarbu įsitikinti, ar turėsite kur sandėliuoti nenaudojamas komplekto dalis – juk namuose norisi jaustis jaukiai ir patogiai.

Užsukus į parduotuvę įvairūs vežimėliai ir kitos vaikų ir kūdikių prekės gali atrodyti lyg nesibaigiantis labirintas. Šie patarimai tikrai turėtų jums padėti nepasiklysti, o pasirinkus jums geriausią vaikišką vežimėlį gali būti lengviau džiaugtis tėvyste. Sėkmės!

Užsakymo Nr. KMC200020

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: