Organizatorių archyvo nuotr.

Greitas gyvenimo tempas ir nuolatiniai iššūkiai darbe ar kasdieniame gyvenime nepalieka mums daug progų pailsėti ir tiesiog atsipalaiduoti – dėl to ilgainiui imame jaustis dar labiau pavargę ir nebe tokie produktyvūs. Visgi, kartais net ir pakankamai paprastos veiklos namuose gali padėti mums užsimiršti ir pasikrauti naujos energijos – jei pritrūkote idėjų, siūlome išbandyti žemiau pateiktus metodus.

Palepinkite save namų SPA malonumais

Tai – daugeliui tikrai girdėtas, tačiau iš tiesų labai veiksmingas patarimas, kuris bent kuriam laikui leis atsigręžti į save. Geriausia, jeigu galėtumėte paskirti laiko ir pagulėti vonioje, tačiau pagal galimybes šiuos ritualus galite šiek tiek sutrumpinti. Jei laisvo laiko nėra tiek daug, pilnai pakaks, jog užsidėsite veido kaukę, išbandysite naują prabangų kremą ar kitas kosmetikos priemones – bet koks laikas sau bus be galo naudingas.

Užsiimkite namų ruošos darbais

Ne paslaptis, kad fizinė veikla padeda ir pasimiršti, ir atsipalaiduoti, tad jeigu jaučiatės išsekę emociškai, verta šiek tiek pablizginti namus. Žinoma, tokia veikla neskamba taip maloniai, kaip prieš tai aptarti namų SPA ritualai, tačiau susitvarkyti anksčiau ar vėliau vis vien reikės. Verčiau galvokite, kad tai darote ne dėl to, kad reikia, o dėl to, jog norite jaustis geriau – tokia savitaiga taip pat turėtų atnešti apčiuopiamos naudos.

Išbandykite kvapų terapiją

Tai tikrai nėra sudėtinga – tereikia pasitelkti kvapų difuzorių ar tiesiog pasimėgauti raminančiai veikiančio eterinio aliejaus aromatais. Šiam tikslui taip pat galima naudoti ir smilkalus. Raminantys kvapai padės atsisveikinti su stresu ir nerimu – labai tikėtina, kad vos po kelių minučių tokios terapijos pasijusite ženkliai geriau. Šio „ritualo“ metu stenkitės negalvoti apie pašalinius dalykus: tai padės dar geriau atsipalaiduoti.

Mėgaukitės mėgstama muzika

Apie muzikos teikiamą naudą išsiplėsti nereikia – geriausia ją išbandyti patiems. Jei tik turite galimybę, įsijunkite mėgstamas dainas kuo didesniu garsu: labai tikėtina, kad tuomet kils noras ne tik klausytis, bet ir pašokti. Kitu atveju užteks ir ausinių, kurios leis atsiriboti nuo išorinio triukšmo. Kartais gali pakakti vos kelių dainų, jog pasijaustume geriau pailsėję – tereikia atsirinkti tokias, kurios Jus iš tiesų motyvuoja.

Žaiskite stalo žaidimus

Jei atsipalaidavimas vienumoje neskamba viliojančiai, galite elgtis kardinaliai priešingai. Pakvieskite draugus ar namiškius stalo žaidimų vakarėliui. Taip pasikrausite pozityvios energijos ir gerai praleisite laiką – bent jau žaidimų metu apie darbinius rūpesčius tikrai negalvosite. Pasirūpinkite, kad jie būtų pakankamai azartiški ir įtraukiantys! Galbūt tokie užsiėmimai netgi taps Jūsų tradicija: tuomet ilgainiui nebereikės galvoti, kaip geriausia būtų atsipalaiduoti.

Atsiribokite nuo išorinio pasaulio

Nors daugeliui tai skambės kaip nemenkas iššūkis, tačiau jei vieną dieną pabandytumėte išgyventi be telefono, kompiuterio ir visų socialinių tinklų, tikrai turėtumėte pasijausti kur kas geriau. Tuomet galite išbandyti bet kurias šiame straipsnyje minimas veiklas – pašaliniai įrenginiai nereikalaus Jūsų dėmesio, taigi galėsite dar labiau susikoncentruoti ir tuo pačiu maksimaliai atsipalaiduoti.

Eksperimentuokite virtuvėje

Gamindami maistą, kuriam laikui iš tiesų galime pamiršti mus supančią aplinką – jei norisi, kad patiekalo skonis būtų nepriekaištingas, į jo gamybą reikia nuoširdžiai susikoncentruoti. Didelis privalumas tas, jog tokio darbo rezultatais galite pasimėgauti ir patys, ir netgi pavaišinti užsukusius svečius ar namiškius. Nors šiltuoju sezonu dažniau renkamės grilio patiekalus, jais mėgautis galima net ir tuomet, kai oras už lango nėra toks džiuginantis – tuomet reikėtų rinktis elektrinius grilių modelius. Spauskite čia, jei norite juos apžiūrėti.

Daugiau laiko praleiskite kieme

Grynas oras neabejotinai padės pasimiršti ir pasimėgauti akimirka – jei nemėgstate tiesiog sėdėti, kieme galite užsiimti ir aktyvesne veikla. Tuomet turėsite dvigubos naudos: ne tik atsipalaiduosite, bet ir pasportuosite. Įvertinkite turimą laisvą vietą ir apsvarstykite galimybę įrengti sode tinklinio aikštelę – tuomet įtraukiančios veiklos netrūks nei Jums, nei namiškiams. Visus šiam žaidimui skirtus atributus rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba tiesiog paspaudę šią nuorodą: https://pigu.lt/lt/sportas-laisvalaikis-turizmas/sporto-prekes/tinklinio-tinklas-kamuoliai.

Išbandę visas šias veiklas, daug lengviau susidorosite su bet kokiomis stresinėmis situacijomis. Panašių idėjų galima sugalvoti ir kur kas daugiau – svarbiausia, kad jos leistų bent kuriam laikui pamiršti visus kasdienius rūpesčius.

Užsakymo Nr. KMC200085

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: