(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Siekdama skatinti dviračių transporto plėtrą Lietuvoje, Susisiekimo ministerija nutarė iš esmės išnagrinėti priežastis, stabdančias žmonių persėdimą ant dviračių, bei pasiūlyti problemų sprendimo būdus. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sudarė komisiją, kuri turi išnagrinėti dviračių eismo sąlygų ir saugos gerinimo, reikiamos infrastruktūros plėtros ir finansavimo, dviratininkų eismo kultūros ugdymo klausimus.

Taip pat bus svarstomos galimybės, kaip propaguoti dviratį, kaip susisiekimo, turizmo skatinimo, sveikatingumo ir kūno kultūros ugdymo priemonę.

„Mūsų tikslas – skatinti darnaus judrumo kultūrą šalyje, sveikesnį ir mažiau nuo automobilių priklausomą gyvenimo būdą, mažinti transporto spūstis ir oro taršą. Nagrinėsime esmines kliūtis, stabdančias dviračių transporto plėtrą Lietuvoje, ir sieksime nustatyti prioritetines dviračių eismo sąlygų gerinimo kryptis bei priemones“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Komisijos darbe dalyvaus Susisiekimo, Aplinkos, Ūkio ir Sveikatos apsaugos ministerijų specialistai, Lietuvos kelių policijos tarnybos, Vilniaus, Kauno ir Šiaulių miestų savivaldybių atstovai bei Lietuvos dviratininkų bendrijos ir Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovai. Taip pat kartu dirbs Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos, Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos atstovai.

Bendromis pastangomis numatoma parengti ir pristatyti visuomenei veiksmų planą, skirtą skatinti dviračių transportą Lietuvoje.

LR Susisiekimo ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: