Kaunas.lt archyvo nuotr.

Praėjusį savaitgalį į Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų akiratį pateko kelios dešimtys vėliavų neiškėlusių įstaigų ir daugiau nei 70 Kazimiero mugės dalyvių, automobilius palikusių draudžiamose vietose.

Viešosios tvarkos skyrius užfiksavo, jog Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną mieste vėliavų neiškėlė trisdešimt aštuonios įstaigos ir du privatūs asmenys. Lietuvos valstybės vėliava keliama prie valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, taip pat prie gyvenamųjų namų valstybinių švenčių dienomis.

„Užfiksavome pažeidimus, surašysime protokolus. Teismas nuspręs, kokio dydžio bauda bus skirta pažeidėjams”, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Irma Vasiliauskienė.

Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia piliečiams įspėjimą arba baudą nuo dešimties iki trisdešimties litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo trisdešimties iki šešiasdešimties litų.

Savaitgalį vykusios Kazimiero mugės metu Viešosios tvarkos skyriaus specialistai dėl neleistinose vietose pastatytų automobilių žodžiu įspėjo 34, o protokolus surašė 42 pažeidėjams. Pasak I. Vasiliauskienės, mugės dalyviams buvo išduoti leidimai įvažiuoti į Laisvės alėją išsikrauti prekės, tačiau kai kurie dalyviai nepaisė taisyklių ir automobilius paliko stovėti pagrindinėje miesto gatvėje.

Viešosios tvarkos skyrius atlieka prevencijos ir kontrolės funkcijas: dalyvauja kontroliuojant Savivaldybės teisės aktų, reglamentuojančių viešąją tvarką, vykdymą, prižiūri tvarką masinių renginių metu, operatyviai reaguoja į gautus gyventojų skundus, renka ir perduoda informaciją atitinkamoms tarnyboms. Šio skyriaus darbuotojai ne tik kontroliuoja, bet ir drausmina pažeidėjus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: