(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šį savaitgalį didžiausiame Lietuvoje senturgyje „Laiko ratu“ dalyvausiantys sendaikčių prekeiviai pirkėjams siūlo labai neįprastą „sendaiktį“ – tarybinį gaisrininkų automobilį.

Pasak automobilį restauravusios įmonės direktorės, beveik trisdešimties metų senumo „ZIL-131“ dabar yra visiškai atnaujintas ir puikiai važiuoja bei tinka gaisrams gesinti.

„Kai įsigijome šią mašiną iš vienos savivaldybės gaisrininkų komandos, ji buvo visiškai nudėvėta ir jau nebenaudojama. Per pusmetį ją visiškai restauravome ir dabar ji puikiai funkcionuoja. Todėl šis automobilis tiktų ne tik Grūto parkui ar kokiai kitai panašiai vietai papuošti, bet jį drąsiai būtų galima naudoti ir pagal tiesioginę paskirtį“, – teigia Giedrė Aleksandravičienė, UAB „Javitėja“ direktorė.

Tiesa, ji negali pažadėti, kad didžiulį automobilį pavyks atgabenti iš Trakų rajono į Kaune vyksiančią mugę.

„Šiek tiek neramu, kad gana tolimos kelionės metu ką tik atnaujintai mašinai gali kas nors atsitikti – reikia rasti patyrusį vairuotoją. Kita vertus, šiuo automobiliu labai rimtai domimasi, tad iki savaitgalio galime jo jau ir nebeturėti“, – sako G. Aleksandravičienė.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, rugpjūčio 20–22 dienomis vyksiančiame turguje laukiama apie 200 sendaiktininkų, kolekcininkų ir antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir kitų užsienio šalių.

Jie pasiūlys pačių įvairiausių sendaikčių – nuo įvairių instrumentų, baldų ir namų apyvokos daiktų iki karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Dauguma daiktų yra pagaminti prieškariu, tarpukariu ir pokariu, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: