(c) Gintaro Mačiulio archyvo nuotr.

Septintasis tarptautinis Vilniaus maratonas, vyksiantis rugsėjo 11-12 dienomis sostinės centrinėse gatvėse pristato dar vieną naujovę – mamyčių bei tėvelių su vaikiškais vežimėliais varžytuves – šios rungties dalyviai įveiks simbolinę maždaug 1 kilometro trasą.

Iš profesionalių sportininkų pusės šią rungtį globoja viena pajėgiausių šalies vidutinių nuotolių bėgikių, pasaulio bei Europos čempionatų dalyvė Irina Krakoviak. Liepos 24 dienos pavakarę Irinos šeimą aplankė gandrai – 33 metų bėgikė pagimdė berniuką, kurį pavadino Danila. O rugsėjo 11 dieną stajerę su sūnum jau matysime „bėgimo” trasoje.

Praėjus vos kelioms savaitėms po sūnaus gimimo Iriną jau galima buvo sutikti Vingio parko stadione. „Sportuoti dar nepradėjau, gydytojai kol kas neleidžia, tačiau kaip matote, vežimėlio stumdymas irgi sportas. Juo labiau Danila labai mėgsta būti ant mano rankų.”.

Į savotišką bėgimo takelį sportininkė žada grįžti rugsėjo 11-12 dienomis vyksiančiame septintąjame Vilniaus maratone. „Žinoma, maratono ar kitos distancijos dar nebėgsiu, tačiau būtinai dalyvausiu mamyčių parodomajame važiavime su savo atžalų transporto priemonėmis. Dėkui organizatoriams už tokią puikią įdėją, kuri vaikus neabejotinai skatins sportuoti jau nuo lopšio. Mielos mamos ir tėveliai, būtinai išbandykite šią naują sporto šaką – pabendrausite tarpusavy, pasilinksminsite ir pabūsite gryname ore, supažindinsite savo atžalas su įvairiomis sporto šakomis bei sveiku gyvenimo būdu. Galbūt kai kuriems mažykliams tai bus pirma galimybė gyvenime pamatyti nuostabų Vilniaus centrą.”

Anot Vilniaus Maratono direktoriaus Evaldo Martinkos, tai nebus sportiniu principu paremtos varžybos. „Tikrai neskatinsime dalyvių lenktyniauti ar siekti kokios nors vietos – žaislais bei nuolaidų kuponais „Žaislų pasaulio” parduotuvėse apdovanoti bus visi vaikučiai, įveikę distanciją. Vyks ir stalo žaidimų čempionatas, pirštukinių riedlenčių varžybos.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: