(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Antrojo tarptautinio festivalio “Monobaltija” rengėjai tikina, kad šįmet vieno aktoriaus kuriami spektakliai sulaukė daug didesnio dėmesio, o pamatyti mono pasirodymus norinčiųjų yra daug.

“Pastatymus stebi dvi komisijos – profesionalų ir mėgėjų. Pernai jų simpatijos išsiskyrė – teatro gerbėjai išskyrė bene intelektualiausią festivalio spektaklį. Šįmet taip vėl gali atsitikti”, – sakė aktorius, vienas iš “Monobaltija” rengėjų Aleksandras Rubinovas.

Anot jo, šįmet, kaip ir pernai, bus trys pagrindiniai prizai. Dar vieną yra įsteigę žiūrovai.

“Esame parengę ir staigmeną apie kurią iki festivalio pabaigos nepasakosime”, – tvirtino A. Rubinovas.

Jo tėtis ir “Monobaltija” meno vadovas Stanislovas Rubinovas sakė, kad atrinkti lietuviškus mono spektaklius, vertus dalyvauti estivalyje, buvo labai sunku, nes jų per metus sukurta daugiau nei tikėtasi.

“Žanras, kuomet scenoje pasirodo vienas aktorius, populiarėja. Mnoskeptikų gretos sparčiai retėja”, – kalbėjo S. Rubinovas.

Jo nuomone, vienas aktorius negali sukurti vidutinio lygio spektaklio. Jis arba vaidina puikiai, arba nesugeba atlikti užduoties.

Festivalyje dalyvaujanti Lenkijos delegacija tvirtino besitikinti grįšianti namo su apdovanojimu: “Pernai gerai pasirodėme. Tikimėsi r šįmet nepadaryti sau gėdos”.

“Išrinkti nugalėtojus tikrai sudėtinga, nes pamatome ne vieną aukšto lygio vaidinimą”, – patikino žiuri komisijos pirmininkas Tomašas Milkovskis.

“Monobaltija” tęsis iki pirmadienio. Festivalio metu bus parodyta dvylika lietuvių, lenkų, suomių, rusų, estų, latvių, švedų, vokiečių ir vengrų spektaklių. Aktoriai šnekės savo gimtosiomis kalbomis. Vienintelis sekmadienį rodomas vengrų spektaklis bus su lietuviškais subtitrais.

Šiandin žiūrovai išvys aktorių iš Rusijos ir Suomijos spektaklius. Nusipelnęs Rusijos artistas Jurijus Kraskovas vaidins pagal absurdišką N. Gogolio groteską “Pamišėlio užrašai”. O suomis Tuukka Vasama skirs “Odę meilei”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: