(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komiteto (LFF DK) sprendimu, įsipareigojimo įgyvendinti licencijavimo finansinius kriterijus neįvykdęs Vilniaus „Vėtros“ klubas šalinamas iš 2010 metų A lygos, dublerių ir 2010/11 m. LFF taurės varžybų, o komandos rezultatai anuliuojami.

LFF Vykdomasis Komitetas (LFF VK) „Vėtros“ klubui žaisti A lygoje leido išimties tvarka su įpareigojimu iki nustatyto termino įgyvendinti licencijavimo finansinių kriterijų reikalavimus.

Tačiau, nei iki pirminio, nei iki vėliau skirto papildomo termino „Vėtra“ neatliko šio įsipareigojimo. Kaip teigiama LFF Licencijavimo skyriaus išvadose, klubas net po pakartotinų raginimų nepateikė jokios papildomos dokumentacijos, vis dar nėra atsiskaitęs su savo žaidėjais, darbuotojais, mokesčių inspekcijomis ir nėra jokių požymių, kad tai planuoja daryti.

Savo sprendime LFF DK taip pat atsižvelgė į klubo žaidėjų interesus, nes liepos mėnesį jie turi galimybę būti registruojami kitose komandose. „Gavome labai daug oficialių kreipimųsi iš „Vėtros“ žaidėjų bei trenerių dėl to, kad su jais neatsiskaitoma. Klubas ignoravo tiek ir savo darbuotojus, tiek ir LFF įspėjimus.“, – sakė LFF DK posėdžiui pirmininkavęs Ričardas Zdančius.

LFF DK nutarime teigiama, jog nėra konkrečios informacijos, kad tie įsipareigojimai gali būti įvykdyti, o klubo struktūra tinkamai neveikia. Todėl „Vėtra“ nėra pajėgi pagal visus sportinius principus užbaigti 2010 m. A lygos, dublerių čempionatus bei dalyvauti 2010/11 m. LFF taurėje ir yra šalinama iš šių varžybų.

Siekiant, kad dėl savo įsipareigojimų nevykdžiusio klubo dalyvavimo čempionate nebūtų pažeisti kitų klubų interesai ir sportinė konkurencija – ne visos komandos yra sužaidusios su „Vėtra“ po vienodai rungtynių – visi iki šiol 2010 m. A lygoje ir dublerių čempionate „Vėtros“ sužaistų rungtynių rezultatai anuliuojami. Tai reiškia, jog toliau A lygos ir dublerių čempionatuose toliau rungsis 10 komandų.

Siekti toliau dalyvauti kurio nors lygio LFF varžybose „Vėtra“ gali tik kitą sezoną. Vilniaus klubas turi teisę pateikti apeliaciją per dvi darbo dienas nuo LFF DK sprendimo paskelbimo.

LFF DK taip pat informavo, jog „Vėtros“ žaidėjai gali patys nuspręsti, ar šiuo metu nori nutraukti kontraktus su klubu. Tokius prašymus jau pateikė daugelis komandos futbolininkų. Bet kokiu atveju pabrėžiama, jog sprendimas pašalinti „Vėtrą“ iš LFF varžybų neatleidžia klubo nuo prievolės vykdyti savo ankstesnius finansinius įsipareigojimus.

Išimties tvarka į 2010 metų A lygos čempionatą buvo priimtas ir Kauno „Atletas“, tačiau šis klubas pateikė pakankamai papildomos ir patikslintos dokumentacijos bei įgyvendino privalomus finansinius kriterijus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: