(c) Kaunozinios.lt/ Luko Kazakevičiaus nuotr.

Penktosios 2011 metų LKL finalo serijos rungtynės Kaune – „Žalgirio“ pergalė, šalies Prezidentės vizitas, nepakartojama šventė kauniečiams ir miesto svečiams.

Ketvirtadienio vakarą Kauno sporto halėje ir jos prieigose tvyrojo ypatinga atmosfera – visi žinojo, ko susirinko. Tolimesni įvykiai gausiai susirinkusių „Žalgirio“ gerbėjų lūkesčius pateisino su kaupu.

Pirmasis kėlinys prasidėjo netikėtumu – į startinį „Žalgirio“ penketą prasmuko 12-14 metų jaunuolis, sugebėjęs netrukdomai aikštės viduryje pasisveikinti su komanda ir grįžti į tribūnas. Ketvirtis pasižymėjo dinamiškumu ir rezultatyvumu – gražiais tolimais metimais varžovus terorizavę Tadas Klimavičius ir DeJuanas Collinsas, Artūras Milaknis vedė komandą į priekį. Po pirmųjų 10 minučių Žalgiris priekyje 7 taškais – 29:22.

Tačiau antrasis ketvirtis parodė, kad tai tik šou pradžia. Įsismaginęs T. Klimavičius toliau kovingai rinko kamuolius ir pelnė taškus sulaukdamas svarios komandos draugų pagalbos. Pademonstravę geležinę gynybą ir dinamišką puolimą jau kėlinio viduryje žalgiriečiai privertė banguoti halėje susirinkusius aistruolius – Trento Plaistedo perimtas kamuolys ir galingas dėjimas į krepšį tą vakarą abejingų nepaliko. Kėlinį užbaigė tolimas Aleksandro Čapino šūvis, užtvirtinantis solidų kauniečių pranašumą – 54:32.

Po ilgosios pertraukos trečiasis ketvirtis vietomis priminė situaciją po sočių pietų – sulėtėjęs žaidimas, savotiškas tingulys žaidėjų ir net sirgalių veiksmuose. Tuo netrukus pasinaudojo „Lietuvos rytas“ ir sumažino atsilikimą iki 13 taškų. Tačiau į aikštę grįžęs Mantas Kalnietis savo reidais ir įspūdingu dėjimu nugara pabudino komandą ir susirinkusius gerbėjus. Halėje šventė tęsėsi – po 30 rungtynių minučių 18 taškų skirtumas (72:54) ir akiai malonus žaidimas, kibi gynyba.

Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas ir dar didesnė proga mėgautis krepšiniu žalgiriečiams ir švęsti sirgaliams. Visi halėje buvę suprato – teliko sulaukti finalinės sirenos. Vien ko vertas epizodas, kai D.Collinsas perėmė kamuolį iš vilniečių išsimetinėjančių iš užribio ir padidino pervarą iki 21 taško (82:61). Dar kelios gražios atakos ir šventė pasiekė kulminaciją, kai finalinė sirena paskelbė rekordinę kauniečių persvarą (95:69). „Žalgiris“ – 2010/2011 metų LKL čempionai.

Geresnio atsisveikinimo su senutėle sporto hale kauniečiai negalėjo sugalvoti. Čempionus žalgiriečius apdovanojo šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, fanai dar ilgai nesiskirstė sveikindami savo mylimą komandą. Toks sezono užbaigimas ir halės „uždarymas“ ilgam išliks kiekvienam, buvusiam šiame istoriniame mače.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: