lsdp.lt archyvo nuotr.

Įtarimų sukėlę viceministrai atnaujintoje Vyriausybėje nedirbs, antradienį pareiškė socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius.

Kalbėdamas su žurnalistais Šalčininkuose, ministras pirmininkas teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus, ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

“Aš kol kas buvau matęs aštuonis viceministrus, nežinau, kodėl buvo kalbama apie devynis. Aš galiu garantuoti, kad visi aštuoni viceministrai tikrai naujoje Vyriausybės sudėtyje nebus”, – žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Kiek vėliau interviu LRTradijui ministras pirmininkas sakė, kad bus peržiūrima visų viceministrų kompetencija, ir niekas neturi garantijų, kad toliau eis pareigas.

Prezidentės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praeitą savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą savo komandas formuos iš naujo.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį “juodąjį””sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti “kriminaline” koalicija.

Televizija TV3 skelbė, kad sąraše yra devyni viceministrai iš penkių ministerijų.

Per pastarąjį mėnesį iš pareigų pasitraukė du viceministrai – žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas ir teisingumo viceministras Saulius Stripeika.

Partijos “Tvarka ir teisingumas” pirmininkas Rolandas Paksas antradienį paskelbė, kad teisėsaugos institucijų pateikti duomenys rodo, jog abejonių dėl aplinkos viceministro Almanto Petkaus nėra.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: