(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį į miesto Rotušę Kauno meno kūrėjų asociacija sukvietė menininkus. Iškilmingoje aplinkoje buvo apdovanoti 2010 metų laureatai.

Kauno meno kūrėjų asociacijai priklauso Lietuvos architektų, fotomenininkų, rašytojų, teatro, dailininkų, kompozitorių, tautodailininkų ir žurnalistų Kauno skyriaus nariai.

Premija kukli – tik tūkstantis litų, tačiau laureatai sakė, kad ji labai miela, nes skiriama objektyviau, kandidatus atrenka kūrybinių sąjungų deleguoti profesionalai. Lėšų apdovanojimui skiria miesto Savivaldybė.

Kauno meno kūrėjų asociacijos taryba nusprendžia, kam skirti premijas. Asociacijos pirmininkas poetas Petras Palilionis padėkojo Savivaldybei už gražų bendradarbiavimą. Jis informavo, kad neseniai Kaune nuspręsta įsteigti B. Brazdžionio premiją.

„Tai jau ketvirtoji premija įsteigta Kaune. Sveikinu buvusius ir esamus laureatus. Čia susirinko dvasiškai turtingi žmonės, kurie verti aukščiausio apdovanojimo“, – sakė poetas P. Palilionis.

Premija buvo įteikta poetui Robertui Keturakiui už poezijos knygą “Nuprausti mėnesienos”.

Skulptorius Leonas Strioga apdovanotas už pastarųjų metų kūrybinius pasiekimus, už pernai surengtas devynias 9 personalines parodas.

Jaunam fotomenininkui Mindaugui Kavaliauskui apdovanojimas skirtas už albumą “Kražių portretas” ir kūrybinius projektus.

Kompozitoriui Giedriui Kuprevičiui už kūrybos sklaidą įtekta Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos aukso žvaigždė ir 5 tūkstančiai litų. Apdovanojimą įteikė LATGA pirmininkas Evaldas Vaitekūnas.

G. Kuprevičius padėkojo LATGA už apdovanojimą ir čia pat susirinkusius informavo, kad lėšos bus skirtos Viktoro Kuprevičiaus fondui.

„Džiaugiuosi būdamas šios organizacijos nariu. Ji tikrai garbingai gina autorių teises. Pinigai turi suteikti intelektualinį priedą, už šias lėšas bus paremtas kūrybingas jaunimas: penkiems studentams bus skirtos stipendijos. Už apdovanojimą noriu padėkoti muzika“, – sakė G. Kuprevičius ir fortepijonu sugrojo melodiją, audringą kaip ir šių dienų gyvenimas.

Poetas Robertas Keturakis, kaip ir visada, savo kalba sujaudino klausytojus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: