(c) Organizatoriu archyvo nuotr.

Dvi dienas, kovo 17-18 d., trukusi didžiausia Baltijos šalyse interneto tendencijų konferencija „Login 2011“ baigėsi jau tradicija tapusiais Lietuvos interneto apdovanojimais. Menų fabrike „Loftas“ beveik 1000 interneto entuziastų akivaizdoje 18 specialiai sukurtų statulėlių iškeliavo geriausiems praėjusių metų interneto projektų autoriams. Nugalėtojus ant scenos pasveikino Apdovanojimų komisijos pirmininkas interneto sprendimų kompanijos „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas.
Savo balsus daugiau nei per dvi savaites, kovo 2-15 d., „Login 2011“ svetainėje www.login.lt atidavė virš 15 tūkst. Lietuvos internautų. Komisijos, kurią sudarė 14 Lietuvos interneto profesionalų, narių balsai turėjo 50 proc. įtaką išrenkant nugalėtojus. Tokią pat svarbą turėjo susumuoti visų balsavusiųjų taškai. Nors geriausiais išrinkti buvo ir kai kurie komisijos narių vadovaujami projektai, už savo sukurtus ar kitaip susijusius projektus jie balsuoti negalėjo.
„Savo balsus atidavė įspūdingas skaičius interneto entuziastų. Tai rodo, kad šalyje vis daugiau žmonių stebi įvykius internete ir gali juos vertinti. Visgi ne visi komisijos narių ir interneto entuziastų, išsakiusių savo nuomonę konferencijos svetainėje, balsai sutapo, tačiau galiu drąsiai teigti, kad lietuviai puikiai išmano interneto tendencijas ir skiria kokybiškus projektus nuo mažiau sėkmingų“, – sakė „Login 2011“ sumanytojas Arnoldas Rogoznyj.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvoje vyksta virtualios erdvės projektų apdovanojimai. Užsienyje tokie renginiai yra naudojami ne tik siekiant įvertinti ar įkvėpti geriausius, jie atneša įvaizdinę naudą regionui ir didina eksportą. Pavyzdžiui, Austrijos mieste Graz vyksta apdovanojimai „Europrix Top Talent Award“. Valstybė, suprasdama tokių renginių svarbą, remia juos, nes ten pritraukiami kūrėjai iš visos Europos. Organizatoriai atkreipia ne tik kūrėjų, bet ir žiniasklaidos bei investuotojų dėmesį į paties regiono kūrybinį potencialą bei ten veikiančias technologijų bendroves. Matau, kaip kasmet „Login“ žengia vis naują kokybinį žingsnį. Tikiu, kad ilgainiui „Login“ bus vienas iš prekinių ženklų, didinančių mūsų šalies žinomumą ir prestižą pasaulyje“, – sakė komisijos pirmininkas Darius Bagdžiūnas.
„Login 2011“ apdovanojimų komisijai pirmininkavo D. Bagdžiūnas ir A. Rogoznyj. Taip pat komisiją sudarė Tomas Balžekas, Deividas Talijūnas, Gediminas Molis, Zbigniew Gecis, Ignas Rubežius, Martynas Keleras, Artūras Kokoškinas, Dainius Blynas, Tomas Kacevičius, Mindaugas Rutkauskas, Artūras Olšauskas ir Eglė Kacevičiūtė.

Organizatoriai žada ir toliau tęsti geriausių interneto projektų rinkimus.
Visi „Login 2011“ dalyviai savo nuomonę apie konferenciją yra kviečiami išsakyti adresu http://tyrimas.login.lt.

„Login 2011“ apdovanojimuose išrinkti geriausieji:

Geriausias interneto tinklalapio dizainas – Creep.lt

Geriausias BLOG‘as/asmeninis tinklalapis – Beatosvirtuve.lt/blog

Geriausias įmonės tinklalapis – Svyturys.lt

Geriausia WEB aplikacija – NTpaieska.lt

Geriausias el. komercijos projektas – E-maxima.lt

Geriausios nuotaikos projektas internete – Demotyvacija.lt

Geriausias „Facebook“ puslapis – „Krepšinio širdis“

Geriausia socialinių tinklų aplikacija – „Čili pica už 1 litą“

Geriausias virusas – Saulius Poška

Geriausias internetinis žaidimas – „Sulčių imperija“

Geriausia mobilioji programėlė – „Alaus radaras“

Geriausias žiniasklaidos projektas internete – 15min.tv

Metų tinklalapis – Manodrabuziai.lt

Metų startas – Beta.lt

Metų nekomercinė organizacija internete – „Darom 2010“

Metų eksportas – „Pixelmator“

Metų tendencija – verslo integracija „Facebook“

Metų žmogus internete – Ilja Laurs

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: