Wikimedia Commons archyvo nuotr.

,,Atradusio bėgimą, žmogaus gyvenimas įgauna ryškesnių spalvų’’, sako pirmojo Kaune pusės maratono bėgimo dalyviai. Ši, neeilinė miestui, sporto šventė startuos jau balandžio 21 dieną. O jos organizatoriai VšĮ “Tarptautinis maratonas” ir ,,Lietuvos Sporto universitetas’’ tikisi taip prisidėsiantys prie bėgimo populiarinimo mūsų šalyje.

Organizatorių teigimu, idėja surengti tokį maratoną kilo pastebint kauniečių norą bėgti.

,,Pernai surengėme „Bėk už Kauną su Gardėsiu“- renginys pasiteisino. Po jo mieste nebuvo jokio didesnio bėgimo, todėl pagalvojome, kad reikia keisti padėtį. Idėja pasidaliję su Lietuvos Sporto universitetu, išgirdome ,,Pirmyn! ’’ o dabar artėjame prie starto pradžios‘‘. Mintimis dalijosi Všį “Tarptautinis maratonas” direktorius Darius Mikulis.
Sporto universiteto noras suaktyvinti Ąžuolyno parko gyvenimą lėmė trasos pasirinkimą. Ji drieksis šio, teigiama, didžiausio miesto teritorijoje esančio, ąžuolyno visoje Europoje takeliais. Planuojama, kad startas ir finišas vyks Kauno Dariaus ir Girėno stadione.

Bėgimo mėgėju save vadinantis D. Mikulis pastebi, kad susidomėjusių bėgimu daugėja ,,praėjusiais metais buvo du kartus daugiau bėgikų nei dar prieš metus ir tokia tendencija pastebima visuose tradiciniuose bėgimuose. Gal todėl, kad tai vienas iš būdų palaikyti formą. Šiam sportui nereikia ypatingų sugebėjimų, tik tinkamos avalynės, aprangos ir pirmyn.’’ Jis primena, kad jei lauke +8, renkitės taip, tarsi būtų +20!

Apie bėgimą iš pusės maratono dalyvių lūpų

,,Tai puiki sveikatinimo forma tiems, kas skaičiuoja pinigus’’ sako Kauno bėgimo mėgėjų klubo narys Laurynas Mykolaitis apie bėgimą. Šiuo metu jis ne tik bėgioja, plaukioja, bet ir užsiima dviračių sportu. Pusės maratono bėgimas Kaune, vėliau Trakuose, birželį vyksiantis viso maratono bėgimas: savo startus vardija maratonininkas. Todėl norintiems pasiekti rezultatų jis pataria: ,,bėgioti reikėtų apie valandą laiko, ne mažiau 5 dienas per savaitę, o valgant neužmiršti angliavandenių kupino maisto.’’
Gyvenimo būdo trenerio L. Mykolaičio nuomone, bėgimas yra savęs išbandymas, kurio metu ugdoma valia, susitelkiama ties vienu tikslu. ,,Įveikęs maratoną, į gyvenimiškas situacijas, atrodo, imi žvelgti kitaip, įvairūs klausimai tampa ne tokie sudėtingi.’’ Jis džiaugiasi, kad pastebi vis daugiau žmonių, kulniuojančių ir šiaurietišku ėjimu. Šio sporto mylėtojai taip pat galės startuoti pusės maratono renginyje.

Pirmą kartą maratone dalyvausianti ir 5 km. distanciją bandysianti įveikti Sporto universiteto, Sporto edukologijos magistro studentė Živilė Grigaliūnaitė treniruojasi keletą kartų per savaitę. Ji teigia, kad ne visi gali būti bėgikais ir kiekvienas yra savaip talentingas.

Bėgimas tapo Živilės kasdienybe prieš 10 metų. ,,Pradžioje, tai buvo nuobodi ir varginanti kelionė vingiuotais miesto takeliais, tačiau vėliau pajutau, kad šis sportas man ypač tinka ir atspindi mano asmenybę. Atrodo, it bėgčiau ir kasdieninėje veikloje’’, – sako studentė. Jai sportas dabar padeda išvalyti protą, atgauti jėgas po sunkios dienos.
Kūno kultūros magistro siekiančiam LSU studentui Sergėjui Kasatkinui tai bus jau antras tokio nuotolio maratonas. Susidomėjusiems Sergėjus sako, jog iki tol , kol bėgimas netampa jums profesionaliu sportu, jis tikrai yra šauni priemonė stiprinti savo fizinę ir dvasinę sveikatą. “Tai puikus variantas patikrinti savo galimybes arba pabūti vienam pačiam su savimi.”, – teigia Sergėjus.

,,Ateik ir pasijausk čempionu’’ sako organizatorius D. Mikulis

Šiuo metu internetinėje registracijos knygoje apie savo dalyvavimą pusės maratono bėgime paskelbė daugiau kaip 8000 profesionalų ir mėgėjų. Tokie skaičiai pranoko lūkesčius, nes D. Mikulis kalbėjo džiaugsiąsis 600-700 dalyvių.

Visi dalyviai, išskyrus ,,FUN RUN’’ ir bėgsiančius ,,Vaikų bėgime’’, turi sumokėti startinį mokestį. Renginio metu bus išdalytos atminimo taurės, medaliai. Dalyvių sąrašai bus patalpinti internetinėje svetainėje, kur taip pat jie galės atsispausdinti diplomus.

Pusės maratono bėgimo renginyje bus galima startuoti tokiuose nuotoliuose, kaip 21km 98m; 10 km 549m; 5 km 275m; “Linksmasis bėgimas” (FUN RUN) 5km 275m; Estafetė 4 x 5km 275m; Vaikų bėgimas 500 m, bei eiti šiaurietišku ėjimu.

Norintys dalyvauti gali registruotis interneto puslapyje www.kaunopusemaratono.lt iki balandžio 18 d. Balandžio 21 d. registracija bus vykdoma organizatorių palapinėje starto zonoje.

Organizatorių teigimu, laukiami ir norintys pasižiūrėti – ,,geros energijos užtaisas garantuotas’’.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: