Kauno technologijos universiteto studentų televizija “Kobra TV” vasario 1-ąją pradėjo savo jau ketvirtąjį sezoną. Jo metu žiūrovų dėmesį ketinama okupuoti siūlant žiūrėti keletą visiškai naujų ir, kaip teigia “Kobra TV” kūrėjai, standartus laužančių laidų.

“Naujos senienos” taip vadinsis Olesės Les nuo vasario pradėta kurti laida, kurioje bus linksmai, nebijant pasakyti savo nuomonės pažvelgiama į spaudos naujienas iš Lietuvos bei užsienio. Laidos kūrėja atviravo, kad mintis kurti būtent tokią laidą gimė spontaniškai. “Žiūrėjau eilines “Žinias” ir galvojau ir vėl politika, vėl ekonomika, vėl kriminalai. Tada gimė mintis, kad reikia pateikti žinias kitaip, kad kiekvieną kartą jos skambėtų įdomiai”, – sakė pramoginės laidos autorė. Abi Olesės kuriamos laidos: tiek žiūrovų jau pamėgta “Čikibari”, tiek ir “Naujos senienos” yra artimos jaunimui, energingos, provokuojančios, šiek tiek pasiutusios ir nesuvaldomos. “Pramoginis žanras yra tarsi išsigelbėjimas nuo niūrios realybės arba tiesiog rožiniai akiniai, kuriuos užsidėti kartais pravartu kiekvienam”, – teigė Olesė. Ji taip pat užsiminė, kad pasireikšti laidos metu galės bet kuris žmogus, kuris bus charizmatiškas ir turės ką pasakyti.

Nors “Kobros TV” eteryje buvo rodoma ne viena kulinarinė laida, tačiau ši televizija ir maisto pasaulyje siekia būti savo žiūrovams tarsi kelrodė žvaigždė. Dėl to nuo vasario startuoja laida “Ženė ir Kieša nori valgyti”. Šioje laidoje maisto patiekalus gamins du laidos herojai – Ženė ir Kieša, o joje bus akcentuojamas ne tik maisto gaminimas, bet ir linksmi pokštai. “Ženė kaip tikras virėjas gamins patiekalus, kurių net ir didžiausi gurmanai neatsisakytų paragauti, o štai aš, paprastas studentas, įrodinėsiu, kad gaminti visiškai nesudėtinga ir netgi įdomu”, – šypsodamasis kalbėjo Kęstutis Aleksandravičius. Paklaustas ar jo kolega, kuris yra baigęs kulinarijos mokslus, padės išsisukti, kai patiekalas bus ne itin vykęs, Kęstutis atsakė, kad sąvoka “ne itin vykęs” yra realiatyvi, nes kas tikram virėjui yra nelabai pasisekęs patiekalas, studentui gali būti puiki užkanda. “Juk svarbu ne kaip sekėsi patiekalą pagaminti, o kaip smarkiai išalkęs esi”, – šmaikščiai atsakė kulinarinės laidos autorius. Jis prasitarė, kad visų laidos metu gaminamų patietalų receptus bus galima rasti “Kobros TV” internetinėje svetainėje, o paruoštus patiekalus ragaus ne tik jis su Žėne, bet ir laimingieji, kuriuos jie ketina pavaišinti.

“Teatras yra pramoga, kurią neretai nustumiame į šalį pasiteisindami, jog trūksta informacijos apie spektaklių repertuarus, brangūs bilietai, nežinomi spektakliai. Aš pasistengsiu studentams parodyti, jog tai vis dar prieinama pramoga, kuri suteikia daug įvairiausių emocijų ir vidinių būsenų”, – ryžtingai teigė naujos laidos apie teatrus “Tarp iliuzijų ir tikrovės” vedėja ir autorė Agilė Tamulevičiūtė. Jos nuomone, nuoširdumas, paprastumas, šilti pokalbiai su garsiais aktoriais, širdį užburiantys scenos vaizdai ir, žinoma, visiems aktuali bei rūpima informacija apie spektaklius turėtų paskatinti žiūrovus nepraleisti šios laidos. “Pirmojo filmavimo metu susidariau įspūdį, jog teatras studentams taps aktualus tik tada, kai viską jiems pateiksime ant lėkštutės, pačiu papraščiausiu būdu. To aš ir sieksiu kurdama šią laidą”, – laidos koncepciją atskleidė Agilė

Anot “Kobros TV” programų vadovo Giedriaus Tribandžio, ketvirtąjį sezoną eteris pasipildys net 6 naujais projektais. Žiūrovai bus stebinami dviem serialais. Vienas iš jų jau antrąjį sezoną rodomas interaktyvusis “Ką daryti Romkai?”. Kitas – 2009 metais studentų kino festivalyje “Stopas” nominacijoje “Studentiškiausias filmas” laimėtoju pripažintas Augustino Mačiulio ir Arvydo Strimaičio sukurtas serialas “Du laimingi draugai”. “Šį sezoną tinklelis yra žymiai labiau užpildytas, taigi mūsų žiūrovai galės matyti dar daugiau siūlomos produkcijos, taip tikimės prisivilioti ir naujų šios televizijos gerbėjų”, – mintimis dalijosi G. Tribandis. Paklaustas kaip pasikeitė televizijos žiūrimumas praėjus beveik dvejiems metams nuo jos susikūrimo, programų vadovas taigė, kad “Kobra TV” subūrė savo gerbėjų ratą, kurie kiekvieną savaitę laukia mėgstamos laidos. Taip pat pagerėjo televizijos techninės galimybės, tai atsispindi ir transliuojamoje produkcijoje.

Nors “Kobros TV” žiūrovai šį sezoną nebepamatys naujų “Studentų gatvės” bei “Pamatyk kitaip” laidų, tačiau jų simpatijas bandys užkariauti nuotaikingieji “Tarakonų gaudytojai”. Jos kūrėjo Augustino Mačiulio teigimu, tai bus tarsi “Farų” ir filmo “Vaiduoklių gaudytojai” sintezė. Taip pat žiūrovai išvys naują laidą apie Kauno technologijos universiteto fakultetus bei itin orginalų “Šaradų šou”. Televizijos darbuotojai vien šiomis laidomis neketina apsiriboti ir žada pateikti netikėtų staigmenų.

Beveik dveji metai dar pakankamai mažas laiko tarpsnis televizijai, kuri vis dar kuria savo veidą ir stengiasi rasti nišą tarp žiūrovų. Pasak vieno iš iniciatyviausių žmonių “Kobros TV” televizijoje Lauryno Zubavičiaus, gyvenimo esmė galvoti ne vien apie savo trumpą smagumą, kaip pavyzdžiui, pašėlti vakarėliuose, bet ir apie bendrus dalykus, kurie galėtų pagerinti mūsų gyvenimą. “Visados reikia stengtis judėti į priekį ir tobulėti, kad ir kas atsitiktų, daryti stebuklus, būti pavyzdžiu ir niekada nepasiduoti”, – jaunatvišku maksimalizmu tryško Laurynas. Visas kūrybines idėjas lengviau įgyvendinti, kai drauge dirba darnus kolektyvas. “Jie tarsi maži pasakų herojai, turintys savo vaidmenis, triūsiantys prie savų darbų ir studijoje sėdintys be batų. Turbūt todėl, kad grindys išklotos stebuklingu kilimu, šildančiu kojas ir padedančiu kurti”, – jaukiai apie naujuosius savo kolegas atsiliepė Agilė Tamulevičiūtė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: