luismmx.blogspot.com archyvo nuotr.

Japonijoje susisiekimas keliais, geležinkeliais ir lėktuvais šeštadienį dar labiau sutriko dėl naujausios smarkios pūgos, pareikalavusios bent trijų žmonių gyvybių, pranešė pareigūnai.

Dar 850 žmonių buvo sužeisti dėl smarkaus snygio ir vėjų šalyje, kurioje pūga siautėjo ir praėjusią savaitę.

Sostinėje Tokijuje snigti pradėjo penktadienio rytą ir iki šeštadienio paryčių prisnigo 26 centimetrus, praėjus savaitei po smarkiausio per kelis pastaruosius dešimtmečius snygio, per kurį šalyje žuvo 11 žmonių, per 1 200 buvo sužeisti.

Vienas vairuotojas žuvo penktadienį, jo automobiliui susidūrus su sunkvežimiu apledėjusiame kelyje Šigos prefektūroje vidurio Japonijoje. Vienas ūkininkas žuvo snieguotame kelyje apvirtus traktoriui pietvakarinėje Oitos prefektūroje, pranešė vietos žiniasklaida.

Per kitą incidentą vienas vairuotojas žuvo, trys žmonės buvo sužeisti smarkiai sningant viename greitkelyje centrinėje Šidzuokos provincijoje, nurodoma naujienų reportažuose.

Nacionalinis transliuotojas NHK paskelbė, kad apie 850 žmonių buvo sužeisti per nelaimingus atsitikimus visoje šalyje nuo ketvirtadienio vakaro, kai pūga prasidėjo vakarų Japonijoje. Kai kurie iš nukentėjusiųjų buvo ištikti komos.

Automobiliams sunku važiuoti apsnigtomis gatvėmis sostinės gyvenamajame rajone Setagajoje, o pradėjus tirpti sniegui vanduo užliejo jai kurias gatves Tokijo centre.

Televizijos reportažuose matyti šimtai keleivių, apsiklojusių antklodėmis ir miegančių ant suolelių arba grindų Hanedos oro uoste Tokijuje, kur dėl pūgos taip pat buvo sustabdytas viešasis transportas.

Šeštadienį Hanedos ir kituose rytų Japonijos oro uostuose buvo atšaukti bent 628 skrydžiai – daugiausiai vietiniai, informavo NHK. Ankstesnę dieną dėl snygio buvo atšaukti daugiau nei 260 skrydžių.

Šeštadienį paryčiais Tokijuje esančioje Motosumijošio stotyje, susidūrus dviem priemiestiniams traukiniams, buvo sužeisti 19 keleivių, nurodė pareigūnai.

Dėl audros taip pat vėlavo arba nevažinėjo greitieji traukiniai “Shinkansen”, šalyje buvo uždaryta daug greitkelių.

Dėl smarkaus snygio ir vėjo apie 187 tūkst. namų liko be elektros – daugiausiai rytų Japonijoje, nurodė NHK.

Šalies meteorologijos agentūra perspėjo dėl smarkios pūgos rytų Japonijoje ir aukštų bangų pajūrio teritorijose.

Praėjusią savaitę Tokijuje prisnigo 27 centimetrus – daugiausiai sostinėje per pastaruosius 45 metus. Didžioji to sniego dalis ištirpo, tačiau didesnės pusnys išliko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: