Kauno „Žalgirio“ jaunoji pamaina sėkmingai užbaigė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) savaitgalį. Nors šeštadienį kauniečiai Šilutėje rezultatu 70:86 nusileido šeimininkams „Šilutės“ krepšininkams, sekmadienį namuose rezultatu 68:66 prieš žalgiriečius neatsilaikė „ABRO-Universitetas“.

Išvyka į Šilutę kauniečiams susiklostė nesėkmingai. Jau po pirmųjų dešimties minučių svečiai turėjo keturių taškų deficitą (16:20), kuris po pirmosios rungtynių pusės dar išaugo – 38:30. Nors po didžiosios pertraukos jauniesiems žalgiriečiams ir pavyko sumažinti atsilikimą bei atgaivinti intrigą, per lemiamą ketvirtį varžovai nutolo bei iškovojo pelnytą pergalę rezultatu 86:70.

Sekmadienį „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komandos laukė dar vienas išbandymas – Šiaulių „ABRO-Universitetas“. Jau nuo pirmųjų minučių iniciatyvos ėmęsi šeimininkai įpusėjus ketvirčiui po Kasparo Vecvagaro tritaškio pirmavo 17:9. Nepaisant to, ketvirčio pabaigoje varžovai atsakė spurtu ir po pirmojo kėlinuko alsavo tiesiai į nugarą – 16:17.

Niekas nepasikeitė ir po trumpos pertraukėlės, svečiai ir toliau žaidė drąsiai bei išsiveržė į priekį. Vis tik po sušaukto minutės pasitarimo situacija pakrypo į kitą pusę – aktyvesnis puolimas bei kibesnė gynyba davė vaisių, o po pirmosios rungtynių dalies žalgiriečiai pirmavo 38:32.

Itin permainingai vyko kova po didžiosios pertraukos. Pirmavo tai viena, tai kita komanda, o prieš paskutinę atkarpą priekyje buvo „ABRO-Universitetas“ – 53:52. Intriga niekur nedingo ir svarbiausiomis akimirkomis. Nors žingsneliu priekyje vis buvo kauniečiai, svečiai atsakydavo taikliais metimais ir neleisdavo šeimininkams jaustis saugiai. Pergalę „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komandai atnėšė sėkmingiau sužaista mačo pabaiga – 68:66.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: