© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Į Jemeno Gynybos ministerijos kompleksą ketvirtadienį rėžėsi mirtininko automobilis su sprogmenimis, o po to buvo surengtas ginkluotas puolimas, per kurį žuvo 52 žmonės, tarp jų – septyni medikai užsieniečiai, pranešė pareigūnai.

Įžūlus didžiulio komplekso užpuolimas buvo surengtas po virtinės išpuolių prieš kariškius ir kitus pareigūnus Sanoje, per kuriuos užpuolikai atvykdavo ir pabėgdavo motociklais.

Atsakomybę dėl šio kruvino išpuolio prisiėmė “Al Qaeda” Arabijos pusiasalyje” (AQAP), kurią Vašingtonas laiko pavojingiausia šio džihadistų tinklo atšaka.

Gynybos ministerijos kompleksas “ketvirtadienį buvo šturmuojamas ir atakuojamas, … mudžahidams įrodžius, kad ten yra nepilotuojamų lėktuvų skrydžių valdymo centrai ir Amerikos ekspertai”, “Twitter” paskyroje nurodė AQAP žiniasklaidos sparnas.

“Per šį teroro aktą žuvo 52 žmonės”, – paskelbė Jemeno aukščiausiasis saugumo komitetas.

Žuvo du gydytojai iš Vokietijos, du gydytojai iš Vietnamo, gydytojas jemenietis, taip pat – dvi slaugytojos ir Filipinų ir slaugytoja iš Indijos, sakoma komiteto pareiškime, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra “Saba”.

Visi jie dirbo komplekso teritorijoje esančioje ligoninėje, kuriai teko pagrindinis užpuolikų smūgis.

Anksčiau vienas tos ligoninės gydytojas sakė, kad žuvo šeši gydytojai – venesuelietis, du filipiniečiai ir trys jemeniečiai.

Visi kiti “kankiniai” yra civiliai gyventojai ir kariškiai iš tos ligoninės, tarp jų – jemeniečių aukšto rango teisėjas ir jo žmona, sakoma komiteto pareiškime.

Dar 167 žmonės buvo sužeisti, devyni iš jų – sunkiai.

Ataka įvyko gynybos ministrui Mohammedui Nasserui (Mohamedui Nasirui) vadovaujant kariškių delegacijai per vizitą Jungtinėse Valstijose.

Ministerija pranešė, kad užpuolikai po sprogimo užėmė ligoninę, bet saugumo pajėgos atgavo pastato kontrolę.

“Užpuolikai pasinaudojo tam tikrais statybos darbais, kurie vykdomi, kad įvykdytų šį nusikalstamą aktą”, – sakoma pranešime, plačiau nekomentuojant.

Vienas saugumo šaltinis sakė, kad per kitą, regis, koordinuotą ataką, po sprogimo prie komplekso girdėjosi susišaudymas, kol vyriausybinės pajėgos atgavo kontrolę ir aptvėrė tą rajoną.

Ši įžūli ataka buvo surengta po virtinės išpuolių prieš kariškius ir kitus pareigūnus Sanoje, per kuriuos užpuolikai atvykdavo ir pabėgdavo motociklais.

Jemenas išgyvena sunkią politinę pereigą nuo pat 2012 metų vasario, kai prezidentas veteranas Ali Abdullah Salehas (Alis Abdula Salehas) buvo nušalintas po metus trukusių smurtinių protestų prieš 33 metus trukusį jo valdymą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: