© Organizatorių archyvo nuotr.

Gegužę vykusio Vaikų knygų mėnesio metu visoje Lietuvoje išdalinta daugiau nei 75 tūkst. knygų medžių. Visą vasarą vaikai kviečiami ant šių simbolinių medžių klijuoti lapelius su perskaitytų knygų pavadinimais ir taip juos „auginti“.

Rudenį bus surengti uoliausių skaitytojų apdovanojimai, kuriuose vaikai galės laimėti kelionę į Hario Poterio parką Londone. Ši iniciatyva – vizijos „Lietuva – daugiausiai skaitanti šalis Europoje“ įgyvendinančio projekto „Augu skaitydamas“ dalis.

„Šiemet Vaikų knygų mėnesio metu mažieji buvo itin aktyvūs. Besibaigiant mokslo metams kartu su mokytojais didžiuosiuose miestuose apsilankė ir žaidimuose sudalyvavo gausybė vaikų. Be to, per šį mėnesį jau išdalijome rekordinį Knygų medžių skaičių – tai du su puse karto daugiau nei pernai vasarą, kai iš viso buvo išdalinta apie 30 tūkst. Knygų medžių“, – pasakoja Danguolė Viliūnienė, leidyklos „Alma littera“ vadovė.

Gegužės mėnesį taip pat pradėtas auginti virtualus visos Lietuvos vaikų Knygų medis, ant kurio žaliuoja lapeliai su vaikų perskaitytų knygų pavadinimais. Šiuo metu Lietuvos vaikai jau yra perskaitę 2506 knygas. Uoliausi skaitytojai gyvena Šakių mieste, nedaug nuo jų atsilieka Skuodo ir Vilniaus gyventojai.

„Tėvai, kartu su vaikais auginantys Knygų medį internete, pasakoja pastebintys, kad jis skatina vaikus daugiau skaityti. Mažieji dažniau prašo paskaityti jiems prieš miegą arba skaito patys, kad suvestų perskaitytos knygelės pavadinimą ir pamatytų savo lapelį ant visos Lietuvos vaikų Knygų medžio. Džiugu, kad ši iniciatyva sulaukia vis daugiau visuomenės palaikymo“, – pasakoja D. Viliūnienė.

© Organizatorių archyvo nuotr.

Pasibaigus Vaikų knygų mėnesiui, popieriniai Knygų medžiai visą vasarą ir toliau bus nemokamai dalijami miestų bibliotekose ir knygynuose „Pegasas“. Virtualų visos Lietuvos vaikų Knygų medį galima rasti projekto Facebook puslapyje www.facebook.com/Auguskaitydamas. Kas savaitę kiekvienas šio Knygų medžio „augintojas“ turi galimybę laimėti vaikišką knygą.

Projekto tikslas – padėti tėvams formuoti vaikų skaitymo įpročius, ugdyti skaitymo įgūdžius bei paversti skaitymą mėgstamu užsiėmimu ir tokiu būdu užtikrinti geresnę jų ateitį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: