© Augenijaus Zabičio nuotr.

Į tradicinę Sodo teatro šventę Kelmės rajone, Prienų vienkiemyje, vėl susirinko nemažas būrys gerbėjų iš Kupiškio, Šiaulių, Skuodo, Kauno.

Šventė Janinos Skeberdienės sodyboje vyksta nuo 1992 metų, jos iniciatoriai – Kelmės mažasis teatras ir  sodybos šeimininkė. Pirmą kartą čia buvo parodytas kaukių spektaklis Žemaitės „Trys mylimos“.

Šį kartą Birštono vienkiemio teatras atvežė E. Urbaitės komediją „Mokė ir pasimokė“, režisuotą D. Banienės. Kelmiškiai žiūrovams parodė spektaklį vaikams ir jų tėveliams Janosch pasakų knygos motyvais (scenarijaus autorius ir režisierius Gediminas Trijonis, dailininkas-scenografas Andrius Seselskas).

Poetai ir literatai čia rinkosi tradiciniams skaitymams: klaipėdietis St. Stankevičius, kauniečiai Irena Jacevičienė, Irna Labokė, Aldona Kursevičienė ir Juozas Mickevičius, skuodiškiai Eugenijus Zabitis, Napoleonas Reimontas ir Dalia Tamošauskaitė, taip pat iš Kėdainių, Kuršėnų, Šiaulių, Kelmės. Net 37 autoriai skaitė savo kūrybą ir klausė kitų. Daugiausia dėmesio susilaukė tytuvėniškis, Lietuvos rašytojų sąjungos narys, šiemetinės Žemaitės ir L. Dovydėno premijų laureatas Vladas Kalvaitis.

Šventės dalyviams grojo tarptautinių akordeonistų konkursų laureatas moksleivis Gytis Kaušius. Žiūrovai gabiajam muzikantui paaukojo 792 litus naujam, atitinkančiam aukštesnio lygio standartus akordeonui pirkti. Iki reikiamos sumos Gyčiui dar  trūksta apie 15000 litų…

Šventės dalyviai skirstėsi pasisėmę kūrybinių minčių, pailsėję unikaliame gamtos prieglobstyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: