Kaunas rengiasi Europos jaunimo futbolo čempionatui
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Nors dabar visa Lietuva gyvena krepšiniu, tačiau futbolo gerbėjai taip pat sulauks savo valandos.

2013 metais Lietuvoje vyks Europos jaunimo futbolo čempionatas (iki 19 m.), kuriam reikia tinkamai pasirengti.

Čempionatas numatytas trijuose miestuose – Alytuje, Marijampolėje ir Kaune. Finalinės varžybos planuojamos Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Rugpjūčio 22 d., Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis priėmė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą Liutaurą Varanavičių, šios federacijos generalinio direktoriaus pavaduotoją Edviną Eimontą ir turnyro direktorių Dainių Birgelą.

Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Raimundas Miladauskas.

L. Varanavičius informavo, kad, norint surengti jaunimo futbolo čempionatą, pagal tarptautinius reikalavimus viename mieste turi būti aštuonios treniruočių aikštės. Kol kas Kaune yra 4 tinkamo lygio futbolo aikštės.

Pasitarimo metu buvo kalbėta apie kitas Kaune esančias treniruočių aikštes, kurios iki 2013 metų galėtų būti pritaikytos tarptautinėms varžyboms.

Čempionato dalyvių treniruotėms Kaune galima pritaikyti Futbolo sporto mokyklos, Žemės ūkio universiteto, Kauno technologijos universiteto treniruočių aikštes.

Pagal UEFA reikalavimus, treniruotėms skirtos aikštės turi būti greitai pasiekiamos, kelionė iki jų turėtų trukti ne daugiau 20 minučių. Šiam tikslui tiktų ir Jonavos, Kauno rajono futbolo aikštės. Svarstyta galimybė treniruotis ir Babtuose. Artimiausiu metu administracijos direktoriaus pavaduotojas R. Miladauskas išsiaiškins, kurias treniruočių aikštes bus galima pritaikyti 2013 metais vyksiančiam čempionatui.

Susitikimo metu buvo aptartas ir LFF programa „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS). Šios programos projektuose ypač aktyviai dalyvauja kauniečiai. Meras R. Mikaitis žadėjo, kad Savivaldybė aktyviai parems šį projektą.

Pavyzdžiui, viename iš SVIS programos projekte „Futboliukas“ dalyvaujančiam darželiui reikia apie 2 tūkst. Lt. Pusę sumos skirtų Lietuvos futbolo federacija, o kitą pusę – Savivaldybė. Pasiūlymui pritarta.

„Graži iniciatyva. Reikia skatinti vaikus sportuoti, tai ir užimtumas, ir būsimų sportininkų rengimas, ir sveikata“, – kalbėjo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

R. Mikaitis ir L.Varanavičius taip pat aptarė galimybes rekonstruoti Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadioną. L.Varanavičius minėjo, kad šis klausimas jau aptartas su atsakingais kultūros paveldo specialistais.

Vyriausybė žada projektui rasti apie 10 mln. litų kitų metų biudžete. Meras R. Mikaitis pavedė Urbanistikos skyriaus vedėjui Nerijui Valatkevičiui skubiai rengti projekto sąlygas.

„Kaunui gyvybiškai reikia gero futbolo stadiono. Manau, kad Europos jaunimo futbolo čempionatas bus stimulas pagerinti futbolo bazę mūsų mieste“, – sakė R. Mikaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: