KaunoZinios.lt nuotr.

Kauną puošia ne viena dešimtis unikalių gatvės meno darbų. Deja, buvo pasitaikę pora atvejų, kuomet miestą tvarkantys darbuotojai per klaidą piešinius nuvalė. Kaunas atrado sprendimą, kuris padės išvengti tokių nesusipratimų.

Šiandien Kaune galima rasti daugiau nei 40 oficialiai pripažįstamų gatvės meno darbų. Šiai meno formai tampant vis svarbesne kultūrinio Kauno identiteto dalimi, svarbu ne tik naujų, kokybiškų darbų atsiradimas, bet ir senųjų išsaugojimas.

„Esame turėję du labai skaudžius nesusipratimus, kuomet miestą tvarkantys darbuotojai požemines perėjas puošiančius gatvės meno kūrinius palaikė vandalizmo išraiškomis ir juos nuvalė. Ieškodami, kaip tokių atvejų išvengti, suradome paprastą, bet efektyvų sprendimą – visus oficialius gatvės meno kūrinius pažymėti specialiais ženklais“, – teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Nuo šiol visi oficialūs piešiniai bus pažymėti specialiomis informacinėmis lentelėmis. Pažvelgę į jas praeiviai galės sužinoti kūrinio pavadinimą, autorių, įgyvendinimo metus, o miestą tvarkantiems darbuotojams tai bus ženklas, kad lentele pažymėtų sienų liesti negalima.

Prie naujų profesionalių gatvės meno kūrinių atsiradimo mieste gali prisidėti ir kauniečiai, pilkas savo pastatų sienas atiduodami į menininkų rankas. Neseniai startavusi platforma http://gyvosienos.kaunas.lt menininkams ir sienų savininkams padeda surasti vieni kitus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: