(c) Kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį Kauno prekybos miestelis „Urmas“ kviečia į antrąjį Bagažinių turgų. Pirmajam renginiui sulaukus didelio susidomėjimo, organizatoriai tikisi dar didesnio dalyvių ir lankytojų skaičiaus.

„Visi atvykę į pirmąjį Bagažinių turgų prieš mėnesį pajuto ypatingą jo aurą. Ją sukūrė čia dalyvavę puikūs žmonės, kurie pavertė šią vietą nuoširdaus bendravimo, išradingų mainų ir linksmų sandorių oaze“, – sako renginio organizatoriai.

Pirmąjį turgų šiek tiek sutrikdė lietus, todėl šį kartą tikimasi, kad dangus nepašykštės geresnio oro. Bet kuriuo atveju tikimasi, kad dalyvių ir lankytojų bus daugiau nei pirmąjį kartą, nes žmonės apsilankė, pamatė savo akimis, įsitikino, kad tai nėra dar vienas eilinis turgelis.

Tuo įsitikino ir dainininkė Daina Bilevičiūtė, ketinanti atvykti čia jau antrą kartą. Jai kompaniją turėtų palaikyti ir daugiau žinomų žmonių. Šį kartą renginį aplankyti planuoja ir TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė bei dailininkas Rimas Valeikis.

Kaip ir praėjusį kartą, gegužės 8 d. vyksiančio renginio metu skambės gera muzika, vėl atriedės originalus triratis „sunkvežimiukas“, prekiausiantis karšta kava.

Pagrindinė Bagažinių turgaus idėja – nereikalingus, nenaudojamus, bet dar gerus daiktus už simbolinę kainą parduoti arba išmainyti į reikalingus. Pirmajame turguje daugiausia buvo galima įsigyti naudotų namų apyvokos daiktų, drabužių, knygų, interjero detalių ir daug kitokių smulkmenų.

Bagažinių turgūs rengiami nuo balandžio iki spalio mėnesio. Prekyba vyksta kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį automobilių aikštelėje, esančioje „Urmo“ teritorijoje, prie Rytinės galerijos. Už prekybos vietą prekiautojams mokėti nereikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: