(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį (birželio 5 d.) A.Sabonio krepšinio mokykloje įvyko XIII-asis tradicinis fanų čempionatas, sutraukęs dalyvius ne tik iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų aistruolių, bet ir sulaukęs svečių iš užsienio. Visą dieną vykusiose varžybose, pareikalavusiose iš komandų nemažai jėgų ir ištvermės, aukščiausiąjį apdovanojimą pelnė vilniečiai – „Lietuvos ryto“ fanai, finale įveikę „Šiaulių“ atstovus. Dėl trečiosios vietos kovėsi kaimyninės Latvijos komandos Rygos „Barons“ sirgaliai bei turnyro šeimininkai „Žalgirio fanai“, kurie, deja, turėjo pripažinti rygiečių pranašumą.

Turnyras prasidėjo 10 valandą burtų traukimu, kuris suskirstė komandas į 3 pogrupius. Iki pat pietų vyko jų kovos, po kurių paaiškėjo, kurios 8 komandos turės teisę kautis dėl turnyro čempionų vardo ir LKL įsteigtos nugalėtojų taurės. Po reguliariųjų varžybų turėjo pasitraukti negausiai susirinkę čempionato naujokai – Marijampolės „Sūduvos“ bei „Alytaus“ fanai. O į atkrintamąsias varžybas pateko „Žalgirio fanai“, „Green White Boys“ (Kaunas), „Lietuvos ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, „Green Death Vilnius“, „Šiauliai“ bei abi svečių iš užsienio komandos – Rygos „Barons“ bei jungtinė Rusijos fanų komanda.

Bene viena iš labiausiai turnyre išsiskyrusių komandų buvo „Šiaulių“ fanai. Gana kukliai pradėję čempionatą, grupės varžybose neiškovoję nei vienos pergalės ir grupėje užėmę paskutinę, trečiąją vietą, jie kovojo dėl išlikimo su „Alytaus“ gerbėjais, kuriuos eliminavo iš tolesnių kovų, tačiau šios rungtynės tapo neblogu tramplinu ir „Šiaulių“ komanda, įveikusi ketvirtfinalio ir pusfinalio barjerus, iškopė tiesiai į finalą, kur turėjo pripažinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ fanų pranašumą gana įtikinamu skirtumu.

Pagal turnyro tradicijas kitais metais čempionatą organizuoti turėtų šių metų nugalėtojas, bet Klaipėdos „Neptūno“ sirgaliai nutarė užbėgti įvykiams už akių ir geranoriškai čempionatą pirmą kartą pasisiūlė organizuoti Klaipėdoje. Taigi, po dviejų metų pertraukos turnyras vėl grįš į pajūrį, kadangi 2008-aisiais jis vyko Palangoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: