(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kiekvieną rudenį, šauniausi muzikantai iš visos Lietuvos suvažiuoja į tradicinę kaimo kapelų šventę – varžytuves „Grok, Jurgeli“. Retas renginys gali pasigirti tokiu ilgaamžiškumu – praeitais metais „Grok, Jurgeli“ atšventė savo 40 – ties metų jubiliejų. Gimęs Kaune, šiandien „Grok, Jurgeli“ yra laukiamas ir visuose šalies regionuose, kur kapelos varžosi dėl teisės atstovauti savo kraštą respublikinėje šventėje.

„Grok, Jurgeli“ – nuotaikingas, įspūdingas, masinis, liaudies tradicijas bei papročius puoselėjantis renginys, kuriame dalyvauja per 250 atlikėjų, skamba liaudiška muzika, o žiūrovai gali išvysti ir savo mėgiamas, numylėtinėmis tapusias kapelas bei atrasti dar nematytus kolektyvus ar liaudies muzikantus, smagiai besivaržančius ir taip suteikiančius žiūrovams dar daugiau įsimintinų akimirkų.

Šiais metais „Grok, Jurgeli“ šventė visus liaudiškos muzikos gerbėjus kartu padainuoti, pašokti ir pasidžiaugti auksinio rudens spalvomis į Kauno sporto halę pakvies spalio 16 d. 18 val.. Nuo pat ryto 11 val., kaip ir praėjusiais metais, sporto halės prieigose šurmuliuos respublikinės „Derliaus šventės“ mugė, kur iš įvairių šalies kampelių suvažiavę ūkininkai kauniečius ir miesto svečius vilios kvapniais savo darbo skilandžiais, sūriais ir kitais skanėstais, o tautodailininkai – puikiais namų apyvokos dirbiniais.

Šiemet „Grok, Jurgeli“ šventė ypatinga dar ir tuo, kad minės ilgametės šio renginio vedėjos ir nusipelniusios kultūros veikėjos Stefos Navardaitienės 80-ties metų jubiliejų bei pusės savo amžiaus – 40-ties metų “Jurgelio“ scenoje sukaktį, o šventės sumanytojo Vaidoto Stulgos – 70–metį.

Šventėje dalyvauja geriausios kaimo kapelos – regioninių varžytuvių nugalėtojos bei kviestinės kapelos – LŽŪU „Ūkininkas“, ansamblio „Nemunas“ kapela, Batniavos vaikų kapela “Karklynėlis“ ir ypatingas svečias – žavusis dainininkas Vytautas Šiškauskas. Šventės vedėjai – aktorius Arūnas Žemaitaitis ir Rita Kukaitienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: