(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius susitiko su JAV kino pramonės atstove, Filadelfijos kino biuro generaline direktore Sharon Pinkenson, kuri atvyko į Kauno kino festivalį.

Kartu su viešnia susitikime dalyvavo Lietuvos garbės konsulė Filadelfijoje Krista Bard, JAV ambasadorės patarėjas kultūrai, švietimui ir žiniasklaidai Jonathan M. Berger bei Kultūros reikalų specialistė Jūratė Butkutė.

Sh. Pinkenson atvyko į Lietuvą pristatyti kino industrijos plėtros galimybes bei pasiūlyti inicijuoti tam tikras įstatymų pataisas, kurios sukurtų galimybę grąžinti kino gamintojams dalį regione kino industrijos išleistų pinigų. Taip būtų sukurtos palankios sąlygos kino industrijai atvykti ir filmuoti Lietuvoje.

„Lankausi pirmą kartą Lietuvoje ir Rytų Europoje. Labai malonu, kaip visi nuoširdžiai mane čia priima. Dėkoju JAV ambasadai Lietuvoje, kuri finansavo mano kelionę, nes šios kelionės dėka galiu pasidalinti savo žiniomis, įgyta patirtimi kino industrijos srityje. Manau, kad jūsų šalis turi puikias galimybes tapti žinomais kino pasaulio industrijoje, tik reikia įgyvendinti kelis paprastus žingsnius“, – kalbėjo Filadelfijos kino biuro generalinė direktorė Sharon Pinkenson.

Kino pramonė yra daugiau nei kultūra, tai labai didelis verslas, kuris bet kuriai šaliai atneša pinigus, naujas darbo vietas, žinomumą pasaulyje, nemokamą reklamą.

„Mums didelė garbė, kad JAV kinematografų atstovai lankosi mūsų mieste, nori pasidalinti savo patirtimi. Būtų didelė nuodėmė nepasinaudoti tokia galimybe. Partnerystė su JAV kino pramonės atstovais mums būtų neapsakomai maloni. Svarbiausia, kad visos geros idėjos, kurias aptarsime, būtų įgyvendintos, tuomet kito vizito metu Lietuvoje jau galėtumėte išvysti padarytus žingsnius siekiant kurti mūsų šalies kino industrija“, – sakė mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Susitikimo metu buvo daug kalbėta apie galimus bendradarbiavimo variantus, artimiausius veiksmus, kurių turėtų imtis specialistai, norėdami sukurti palankias sąlygas kino industrijos kūrimui mūsų šalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: