(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kovo 20-ąją, kai diena susilygina su naktimi, Lietuvoje kasmet minima Pasaulinė Žemės diena. Šios dienos minėjimo tikslas – ne tik atkreipti dėmesį į aplinką, klimato atšilimo keliamas problemas, neatsakingą vartojimą, bet ir skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie švarios gyvosios gamtos bei švarios aplinkos išsaugojimo.

Renginio dalyviai kartu su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas” žygiavo Laisvės al. nuo Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki Kauno miesto savivaldybės. Čia, kaip ir kasmet, buvo pakelta Žemės vėliava. Ją iškilmingai iškėlė meras Andrius Kupčinskas, administracijos direktorė Edita Gudišauskienė ir UAB „Kauno švara“ generalinis direktorius Dalius Tumynas.
„Sveikinu visus, o ypač mažuosius kauniečius, susirinkusius į Žemės dienos minėjimą. Mūsų senoliai sakydavo, kad per lygiadienį, Žemės dieną, reikia gesinti krosnis ir pasitikti pavasarį, saulę bei šilumą. Pavasaris jau atėjo, dabar viskas eis tik į gerą pusę.

Mieli vaikai, žinau, kad jūs mylite gamtą ir pasirengę ją saugoti. Tikiu, kad jūs ne tik neteršite gamtos, bet ir sudrausminsite kitus, kurie to nesupranta“, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.
„Mieli vaikai, man labai džiugu, kad jūs dalyvaujate šiame renginyje, kad mylite gamtą ir pasirengę ją saugoti. Ačiū jums už tai“, – sakė administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.
UAB „Kauno švara“ generalinis direktorius Dalius Tumynas klausė vaikų, ar jie laukia pavasario, pastarieji choru jam atsakė „taip“. Tada jis paprašė, kad vaikai pakviestų saulę skaisčiau šviesti. Vaikai kelis kartus garsiai sušuko „Saulute, šviesk“.
D. Tumynas įsitikinęs, kad gerų rezultatų švarinant aplinką, saugant gamtą pasiekiama tada, kai ekologinis švietimas pradedamas nuo pačių mažiausių piliečių, todėl ir bendrovėje, ir darželiuose bei mokyklose ši įmonė nuolat organizuoja įvairius renginius.

Į renginį atvykę darželių auklėtiniai dainavo, deklamavo ir kalbėjo apie gamtos globą, apie dorą ir netinkamą elgesį gamtoje. Jie priminė, kad konservų dėžutės nesuyra 90 metų, plastikas – 200 metų, o stiklas – net 900 metų, todėl jokiu būdu negalima šiukšlinti gamtoje, atliekas reikia rūšiuoti ir jas perdirbti.
Renginio komisija konstatavo, kad visų darželinukų programėlės buvo labai prasmingos – apie gamtos globą, apie jos išsaugojimą, apie atliekų rūšiavimą, todėl „Kauno švaros“ generalinis direktorius D. Tumynas ir Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė padėkojo auklėtojoms, vaikams, įteikė padėkos raštus ir lauktuvių.
Vis dėlto komisija pripažino, kad Kauno lopšelio-darželio ,,Volungėlė“ pasirodymas buvo linksmiausias, ,,Rokučio“ – originaliausias, o ,,Kodėlčiuko“ – žaliausias.

Palemono vidurinės mokyklos folkloro ansamblis „Bitula“ (vadovė Ramunė Baniulienė) dainavo liaudies dainas, šoko liaudies šokius. Už surengtą smagų koncertą jiems buvo įteiktas tortas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: