Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas trečiadienį priėmė Indonezijos ambasadorių Lietuvai ir Danijai prof. dr. Bonarą Pasaribu bei Protokolo, kultūros ir konsulinę atašė p. Ibu Rires Wusananingdyah. Svečiai domėjosi Kauno kultūros renginiais ir verslo aplinka.

„Atvykdami į Kauną siekiame užmegzti glaudžius bendradarbiavimo ryšius. Mūsų motto – milijonas draugų ir nė vieno priešo”, – tvirtino pirmą kartą Kaune besisvečiuojantis Indonezijos ambasadorius Lietuvai ir Danijai prof. dr. B. Pasaribu.

Svečiai domėjosi galimybėmis Kaune pradėti ir plėtoti įvairias verslo šakas, mieste vykstančiomis tarptautinėmis verslo ir meno parodomis, kultūros renginiais.

„Jau susiformavo graži tradicija kasmet kalėdiniu laikotarpiu pakviesti miesto svečius pasigrožėti Kalėdų eglute pagrindinėje miesto aikštėje. Pernai iš plastiko butelių menininkų sukurta eglė buvo išrinkta ne tik gražiausia šalies egle, bet ir pateko į Guinesso rekordų knygą. Esu tikras, kad Kaunas indoneziečiams būtų įdomus ir kaip žaliasis miestas. Mūsų miestas vienintelis šalyje pretenduoja į Europos žaliosios sostinės titulą. Čia daug žaliųjų zonų, švarus oras, plėtojamas dviračių takų tinklas. Be to, Kaunas yra ryškus sporto lyderis šalyje”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Svečius iš Indonezijos itin sudomino studentų mainų programos, savo vardą įvairiose pasaulio šalyse turintys tarptautiniai meno renginiai – Pažaislio muzikos festivalis, Kauno tekstilės bienalė, festivalis „Kaunas Jazz”.

Prof. dr. B. Pasaribu palankiai įvertino Kauno logistinę padėtį. Pristatydamas verslo aplinką Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovas Jonas Koryzna atkreipė svečių dėmesį į tai, kad miestą kertantis išplėtotas kelių tinklas, tarptautinis oro uostas, Kauną siekianti būsima Rail Baltica vėžė, miesto pašonėje įsikūrusi Laisvosios ekonomikos zona sudaro palankią aplinką įvairioms verslo šakoms vystyti.

„Kaune veikiančios įmonės yra labai kompetentingos, nes glaudžiai bendradarbiauja su miesto universitetais, gamyboje diegia naujausias mokslininkų siūlomas technologijas. Be to, universitetai kasmet paruošia aukštos kvalifikacijos IT specialistų”, – teigė J. Koryzna.

Ambasadorių prof. dr. B. Pasaribu ir atašė p. I. R. Wusananingdyah maloniai nustebino didelė Kauno patirtis bendradarbiaujant su kitų valstybių, ne tik Europos, bet ir Azijos, miestais. Draugiškus ketinimus svečiai išreiškė Kauno vadovui padovanodami tradicinį Šiaurės Sumatros moterų rankomis austą šalį, Indonezijoje vadinamą „ulos”.

„Šis šalis simbolizuoja glaudų draugystės ryšį ir viltį, kad ji tęsis labai ilgai. Dovanodami jį išreiškiame jums didelę pagarbą”, – sakė Protokolo, kultūros ir konsulinę atašė p. I. R. Wusananingdyah.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: