Organizatorių nuotr.

Birželio 9 d., šeštadienį, Pasaulinei aplinkos apsaugos dienai paminėti buvo organizuojama „Žalioji nuotykių trasa“ – orientacinės varžybos visai šeimai VDU Botanikos sode. Jau trečius metus iš eilės rengiamos varžybos nepaliko abejingų ir šiais metais.

Jau nuo pat ryto šurmuliavo susirinkę organizatoriai ir savanoriai: buvo derinama aparatūra, aptarinėjamos užduotys, įrenginėjami trasos punktai, kliūčių ruožai, pakuojamos dovanėlės.

Nuo 10 val. pradėjo rinktis svečiai ir dalyviai. Šiais metais sulaukėme 14 nuotaikingai bei veržliai nusiteikusių komandų. Džiugu buvo matyti, kad dalyvauti ryžosi ne tik draugų komandos, bet ir šeimos bei poros.

11 val. visiems susirinkus į starto vietą ir paskelbus varžybų pradžią komandos išbėgo į dvi skirtingas puses. Pagal žemėlapyje sužymėtas vietas komandos ieškojo užduočių punktų, kuriuose jau laukė dalyvius pasiruošę priimti savanoriai. Šiais metais komandos atlikdamos užduotis pasitikrino komandinio darbo bei orientacinius įgūdžius, išbandė savo jėgas vikrumo ir greitumo reikalaujančiose užduotyse, taip pat gerokai teko pasukti galvą įminant mįsles, atpažįstant gyvūnus bei augalus, įvardinant gerai žinomas lietuviškas dainas.

Atlikę užduotis ir susirinkę į finišo vietą pailsę komandų nariai jėgas galėjo atgauti prie vaišių stalo, kur jau laukė garuojanti kava bei arbata, karšti kibinai. Laukdami rezultatų, dalyviai ilsėjosi pievelėje, o ištvermingiausi ir dar turintys energijos bei jėgų kartu su savanoriais mušinėjosi kamuoliu, žaidė su skraidančia lėkšte.

Šauniausiai pasirodžiusiųjų komandų laukė organizatorių įsteigti prizai – stalo žaidimai, knygos, kuponai. Taigi trečiaja vieta pasidalino tvirtasis “Kumštis“ ir šaunioji „DNG“ komanda, antroji vieta buvo skirta nenugalimiesiems „Romėnams“ ir aršiesiems „Plėšrūnams“, na, o pirmąją vietą iškovojo švelnieji „Katinukai“ bei nuostabiosios „Sesutės“.

Po apdovanojimų, vakarėjant visus dalyvius bei svečius linksmino teisingos muzikos grupė „Kupiūra“, kuri dažniausiai savo dainomis ir šventiniais žaidimais puošia įvairias šventes: gimtadienius, vestuves ir vakarėlius. Kas dar turėjo jėgų, šoko ir dainavo kartu, o kas norėjo, galėjo ramiai pasiklausyti gyvai dainuojančių šaunių jaunų vaikinų gulėdami ant pievutės po mėlynu ir saulėtu dangumi.

Organizatoriai ir Europos informacijos centras Europe Direct Kaunas dėkoja visiems dalyviams, savanoriams bei Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriui ir Aleksandro Stulginskio universitetui už paramą bei pagalbą organizuojant renginį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: