Kaune pristatytos LMKL komandų žaidėjos

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) paskelbė apie 18-ojo čempionato pradžią. Šventėje, kurią galėjo stebėti visi sekmadienio, spalio 2 d., popietę „Megoje“ laisvalaikį leidę kauniečiai ir miesto svečiai, dalyvavo visų LMKL komandų žaidėjos ir klubų atstovai, taip pat – lygos vadovai ir rėmėjai.

Renginį vedęs sporto komentatorius Robertas Petrauskas pristatė komandų žaidėjas, kurios žiūrovams pasirodė į sceną iš antrojo aukšto leisdamosi eskalatoriumi. Pirmosios prisistatė elegantiškomis sportinėmis „Tūtos“ suknelėmis vilkinčios Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkės. Tokio stiliaus apranga žais ir kitos lygos naujokės – Kauno r. „Sirenos“.

Paskui šias ekipas pasirodė kitos LMKL komandos: Šiaulių „Rūta“, „Vilnius-MRU“, Kauno „Laisvė“, „Utena“, Klaipėdos „Lemminkainen“, Kauno „LKKA-Aistės“ ir „VIČI-Aistės“.

Jau penktą sezoną LMKL prezidentas Seimo narys Algirdas Butkevičius, pasveikinęs krepšininkes, žiūrovams žadėjo kaip niekada atkaklų sezoną: „Čempionatas žada būti labai įdomus. Lyga pasipildė naujomis komandomis, naujais rėmėjais, naujomis žaidėjomis. Kviečiame krepšinio mėgėjus į sales stebėti LMKL kovų, kurios žiūrovams vyks nemokamai. O komandos jums pasiūlys gražų krepšinį.“

Įvairiose atrakcijose, žaidimuose ir konkursuose žiūrovai galėjo laimėti krepšinio kamuolius, o LMKL sezono atidarymo šventės kulminacija tapo įspūdingo dydžio LMKL raidžių formos „Nijolės pyragų“ iškeptas tortas, kuriuo galėjo vaišintis visi žiūrovai.

Pirmasis tortą prapjovė lygos prezidentas Butkevičius, vėliau iš jo estafetę perėmė krepšininkės, pačios dalijusios tortą krepšinio mėgėjams.

LMKL direktorė Audra Ginelevičienė atkreipė dėmesį, kad net šešios komandos turės legionierių, o tai, jos teigimu, rodo čempionato lygį ir pačios lygos kokybę.

„Tikiuosi, kad sezonas bus įdomus, intriguojantis. Manau, šiemet atrasime ir naujų krepšinio talentų, tuo pačiu galėsime matyti ir geriausių šalies krepšininkių žaidimą. Tad pradedame čempionatą labai pakilios nuotaikos, esu tikra, kad ir baigsime jį tokia pačia aukšta nata“, – vylėsi Ginelevičienė.

LMKL čempionatas prasidės spalio 7 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: