(c) LR Žemės ūkio ministerijos archyvo nuotr.

Didelio lankytojų dėmesio sulaukusioje Laisvės alėjoje organizuotoje mugėje buvo galima ne tik paragauti čia parduodamų natūralių ūkininkų auginamų ir gaminamų produktų: rūkytos mėsos, naminės duonos, ar lyžtelėti ką tik išsukto gintarinio medaus, bet ir krepšius papildyti lietuviškomis daržovėmis, šviežiomis miško gėrybėmis. „Tikiuosi, kad pyragai dar nepabrangę, juk kepti iš pernykščio derliaus kviečių,“ – žvalgydamasis po šiųmetinę Rudens gėrybių ir amatų mugę šmaikštavo gerai nusiteikęs jos globėjas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

„Nors ūkininkams šie metai nebuvo lengvi – ypač šalta žiema ir karšta bei lietinga vasara „apkarpė“ derlių, viliuosi, kad nestokosime nei kvapnios lietuviškos duonos, nei storų standžių kaimiškų lašinių. Žemės ūkio gerybių turėsime ir sau, ir svečioms šalims pasiūlyti. Užsidirbę, galėsime paremti ir kitas sritis“, – per iškilmingą Rudens gėrybių ir amatų mugės atidarymą sakė K. Starkevičius.

Rudens gėrybių ir amatų mugės organizatoriai Lietuvos žemės savininkų sąjunga ir asociacija „Žaliasis Ąžuolynas“ šiemet didžiausią dėmesį renginyje skyrė kultūriniam, kulinariniam tautiniam paveldui. Mugėje dalyvavo per 300 dalyvių, tarp kurių būta ir prekiautojų iš Latvijos bei Punsko (Lenkija). Renginio organizatorių teigimu, trečius metus organizuotoje atnaujintoje Rudens gėrybių ir amatų mugėje sulaukta rekordinio – apie 10 tūkst. lankytojų antplūdžio.

Renginys inicijuotas Žemės ūkio ministerijos, iš dalies finansuotas iš Lietuvos kaimo tinklo lėšų.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: