(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 8 dieną į Kauną atvyko Rusijos Federacijoje reziduojantys keturių valstybių (Azerbaidžano, Latvijos, Lenkijos, Moldovos) ambasadoriai, lydimi Lietuvos Respublikos ambasadoriaus Rusijos Federacijoje J.E. Antano Vinkaus.

Ambasadorius priėmė Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis, miesto Tarybos nariai, Administracijos vadovai.

„Kaskart džiaugiuosi viešėdamas Kaune. Šiame mieste prabėgo mano vaikystė, todėl Kaunui puoselėju ypatingus jausmus. Lietuvos Respublikos ambasada, siekdama plėtoti Lietuvos turizmo infrastruktūrą, aktyvinti verslo ir medicinos sričių bendradarbiavimą, birželio 4-10 dienoms organizavo ambasadorių, reziduojančių Rusijos Federacijoje, išvyką į Lietuvą. Aplankyti Kauną pasirinkome neatsitiktinai. Ambasadoriai žino, kad tai pats lietuviškiausias Lietuvos miestas, kad jame sparčiai plėtojamos aukštosios technologijos, aktyvus akademinis gyvenimas“, – susitikimo metu sakė Lietuvos ambasadorius Rusijoje A. Vinkus.

„Džiugu, kad domitės galimybėmis plėsti bendradarbiavimą su Kauno miestu. Daugelyje valstybių Kaunas turi miestus partnerius. Šie ryšiai nuolatos puoselėjami. Mus labai domina regioninis bendradarbiavimas, todėl neabejoju, kad ambasadorių vizitas tai tik paskatins“, – sakė mero pavaduotojas R. Mikaitis.

Po vizito savivaldybėje ambasadoriai aplankė Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejų ir Kauno arkivyskupiją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: