Organizatorių archyvo nuotr.

Savaitgalį (birželio 14 ir 15 d.d.)  Kaune biliardo klube “Entry” (Kęstučio g. 71) vyks Europos pulo taurės „European Billard Council team cup 2014“ komandinės varžybos.

Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančias tokias varžybas kartu su Lietuvos pulo federacija organizuoja Europos biliardo taryba (EBC).

„Dešimtukės“ (pool-10) varžybose dalyvaus dvylika komandų iš Rusijos, Slovakijos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos ir Lietuvos. Komandą sudarys du vyrai ir mergina ir bus žaidžiama pagal taisykles – „po vieną mušimą kiekvienam“.

Varžybos vyks trim etapais. Pirmajame komandos kovos trijose grupėse po keturias, o į antrąjį etapą pateks po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės ekipos bei dvi geriausias iš trečiąsias vietas užėmusių komandų. Antrajame etape aštuonios ekipos bus suskirstytos į dvi grupes, iš kurių į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi pajėgiausias komandas.

Turnyre dalyvaus viena pajėgiausių ir tituluočiausių Europos pulo žaidėjų lenkė Oliwia Czuprinska. 2011 metais lenkė tapo pasaulio „devyniukės“ (pool-9) merginų čempione, 2012-aisiais ji iškovojo šios rungties merginų Europos čempionės titulą ir sidabrą planetos merginų pirmenybėse bei su suaugusiųjų rinktine tapo Senojo žemyno moterų komandinių varžybų čempione, 2013 metais O.Czuprinska tapo jau Europos moterų čempione „dešimtukės“ varžybose, o šiemet iškovojo Europos pirmenybių sidabrą 14+1 rungties varžybose.

Šeštadienį pirmų dviejų etapų varžybos prasidės 10 valandą, o sekmadienį nuo 11 valandos vyks pusfinalių kovos ir vėliau mačai dėl aukso bei bronzos medalių.

Turnyro nugalėtojams be pagrindinio prizo atiteks ir 1000 eurų čekis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: