(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį, 11 val. Kauno miesto savivaldybėje vyks Lietuvos merų klubo posėdis. Jame taip pat dalyvaus Vidaus reikalų ministerijos ir Policijos departamento vadovai.

„Pagrindinis Lietuvos merų klubo veiklos tikslas – savivaldos plėtra bei savivaldybių ir valstybės valdžios interesų derinimas”, – pažymėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Lietuvos merų klubas įkurtas 1992 metais (tuo metu vadinosi Lietuvos didžiųjų miestų ir kurortų sąjunga) ir anuomet buvo vienintelė visuomeninė organizacija, atstovaujanti narių – savivaldybių interesams Seime ir Vyriausybėje.

Šios sąjungos specialistų ir vadovų pastangomis buvo įkurta Lietuvos savivaldybių asociacija, parengti jos veiklos principai ir veiklą reglamentuojantys dokumentai. Siekiant nedubliuoti abiejų organizacijų veiklos, Didžiųjų miestų sąjunga reorganizuota į Lietuvos merų klubą.

Šiuo metu klubo nariais yra Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Visagino, Druskininkų, Palangos, Birštono ir Neringos miestų esami ir buvę merai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: