(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu kilo diskusija, kaip būtų galima patobulinti Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Visi vienbalsiai pritarė, kad miestas turi būti švarus, o tai pasiekti galima tik bendromis pastangomis.

„Manau, kad visi be išimties pritaria, jog švariame mieste maloniau gyventi. Nebelikus prievolės gyventojams mokėti už aplinkos tvarkymą, reikia spręsti miesto švaros klausimus. Gyventojai turėtų sąmoningai suprasti, kad visi kartu privalome rūpinti savo gyvenamos teritorijos švara ir tvarka. Dabartinė įstatyminė bazė yra tikrai pasenusi, ją būtina keisti ir ieškoti būdų, kaip tai padaryti, kad visi galėtume gyventi tokioje aplinkoje, kokios norime. Naujos idėjos miestui yra labai reikalingos“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto meras siūlė pakeisti esamas Kauno miesto švaros ir tvarkos taisykles papildant jas nuostata, kad fiziniai ir juridiniai asmenys tvarko ir palaiko švarą jiems įstatymų nustatyta tvarka priskirtose teritorijose ir 50 metrų aplink jas patys arba sudaro sutartis su kitais asmenimis dėl tokių darbų atlikimo.

Tarybos nariai iš esmės palaikė miesto vadovo iniciatyvą, kad būtina ieškoti būdų tvarkyti miestą, tačiau šio sprendimo projekto nepalaikė.

„Svarbu, kad apie tai diskutuojame, bandome ieškoti išeities po to, kai gyventojams neliko prievolės mokėti už teritorijos tvarkymą. Nors nėra prievolės mokėti už tvarkymą, sąmonėje turi likti prievolė tvarkytis. Dabartinė situacija palanki tik apsileidėliams“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: