(c) ŠK "Margiris" archyvo nuotr.

Spalio 23d. Plovdive baigėsi savaitę trukusios Europos šachmatų klubų taurės (ECC-2010) varžybos. 49 pajėgiausieji Europos vyrų klubai varžėsi dėl pereinamosios Europos klubų taurės ir medalių 7 ratų šveicariškąja sistema. Kiekvienas mačas vykdavo prie 6 lentų, t.y buvo sumuojami 6 atskirų mačo partijų rezultatai ir nustatoma komanda nugalėtoja arba mačas baigdavosi lygiosiomis 3: 3. Už komandinę pergalę klubas gaudavo 2tšk., už lygiąsias – 1tšk., už pralaimėjimą -0tšk. Lietuvai šiame turnyre atstovavo Kauno “Margirio” klubas, įgijęs šią teisę po laimėto 2009/2010m. Lietuvos šachmatų lygos sezono.

Pasibaigus paskutiniajam pirmenybių ratui, paaiškėjo ECC-2010 nugalėtojai ir prizininkai. Surinkę 13tšk. iš 14gal., 25-ąsias Europos klubų taurės varžybas antrus metus iš eilės laimėjo Rusijos “Economist-SGSEU-1“ klubas. Po 11 komand.tšk. surinko 4 komandos – “Jugra” (Rusija), “DAN DZO –Černigiv” (Ukraina), “SOCAR” (Azerbaidžanas) ir “Baden-Baden” (Vokietija). Komandinių taškų lygybės atveju pirmenybė buvo teikiama klubams, pelniusiems daugiau bendrųjų, t.y. lentų taškų. Šis rodiklis lėmė sidabrą “Jugrai”, o bronzą – “DAN DZO-Černigiv” klubui. Didžiausiąjį reitingo vidurkį (2737) pirmenybėse turėjęs “SOCAR” klubas Plovdive liko be medalių.

Garbingai šiame Europos šachmatų klubų forume pasirodė “Margiris”. Pagal žaidėjų reitingo vidurkį (2426) gavęs 21 startinį numerį, Kauno klubas laimėjo 3 mačus, 2 pralaimėjo ir 2 baigė lygiosiomis. Paskutiniajame rate kauniečiai 4,5:1,5 įveikė Belgijos “Amay” klubą ir surinkę 8tšk. užėmė 16-ąją vietą. “Margiriui” už nugaros liko Izraelio “Beer Sheva”, Baltarusijos “Vesnianka Gran” ir daugelis kitų pajėgių Europos klubų, savo sudėtyse turėjusių nemažai legionierių.

Plovdive “Margiriui” lentų eilės tvarka atstovavo didmeistriai Šarūnas Šulskis (5tšk. iš 6gal.), Vidmantas Mališauskas (2 iš 6), Algimantas Butnorius (1,5 iš 7), tarpt. meistrai Vytautas Vaznonis (4,5 iš 7), Mindaugas Beinoras (5 iš 7), Aidas Labuckas (4 iš 6) ir atsarginis Giedrius Šulskis (2,5 iš 3).

Plovdive lygiagrečiai vykusiose 15-ose Europos moterų klubų taurės varžybose nugalėjo Monako “Cercle d’Echecs de Monte Carlo” klubas (10tšk. iš 14gal.). Tiek pat taškų surinko, tačiau nuo nugalėtojų lentų taškais atsiliko Rusijos “Sankt Peterburgo” ŠK, kurio sudėtyje prie pirmosios lentos rungtyniavo lietuvė Viktorija Čmilytė. Sėkmingai finišavusi trimis pergalėmis, V.Čmilytė surinko 4tšk. iš 6gal. ir pelnė II-ąjį prizą asmeninėje 1-osios lentos įskaitoje.

Europos moterų klubinių pirmenybių bronza atiteko Armėnijos “Mika Jerevan” klubui (9tšk.). Viso Plovdive rungtyniavo 14 moterų klubų.

ŠK “Margiris“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: