(c) G. Kaziukonio nuotr.

Sekmadienį įvyko pirmasis Kauno dviračių maratonas, kuriame savo jėgas išmėgino ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir dviračių sporto mėgėjai. Organizatoriai neabejoja, kad renginys tikrai taps tradiciniu.

Dalyviai, norintys dalyvauti maratone, registravosi internetu iš anksto, tačiau varžybų dieną norinčių lenktyniauti susirinko kur kas daugiau. Organizatoriai džiaugėsi, kad sulaukė dalyvių ir mūsų kaimynų – Latvijos ir Estijos. Varžybas stebėjo dukart olimpinis čempionas Gintaras Umaras.

Jonavos gatvėje ties sankryža su P.Kalpoko gatve startavę dviratininkai turėjo važiuoti iki Šiaurės prospekto, vėliau juo kilti iki Sukilėlių prospekto, ten apsisukti ir važiuoti tuo pat maršrutu atgal. Vienas toks ratas sudarė 7,5 km ilgio distanciją. Įvertinę savo galimybes dviratininkai galėjo sukti vieną, keturis arba dešimt ratų.

Savo jėgas šiame maratone jėgas išbandė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris įveikė 30 kilometrų. Meras sakė, kad sunkiausiai jam buvo važiuoti Jonavos gatve prieš vėją. Miesto vadovas pažadėjo, kad kitais metais ras laiko treniruotėms ir įveiks dar ilgesnę distanciją.

„Džiaugiuosi, kad maratonas pavyko, jame dalyvavo daug dviratininkų. Neabejoju, kad šis renginys taps tradiciniu, o kitais metais bus dar geriau organizuotas“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: