(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.

Rugsėjo 17 d., penktadienį, Kaune vyks gatvės šokių kultūros, ekstremalaus sporto bei fotografijos festivalis „The Circle“ (angl. – ratas). 15 val. prasidėsiantis renginys į laikinąją sostinę sukvies daugiau nei 200 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos bei kitų valstybių, kurie varžysis įvairiose rungtyse: nuo šokio funk, hip-hop ar house ritmais iki bandymo atlikti profesonaliausią fotografiją.

„The Cirle“ istorija prasidėjo prieš keletą metų, per kuriuos Kaune susiformavo hip­-hop kultūrai artima bendruomenė. Šių metų išskirtinumas – ne tik renginio dydis, bet ir stilių įvairovė jame. Žiūrovas Kauno miesto širdyje, Laisvės alėjoje, galės stebėti breakdance, hip-hop bei popping šokių kovas, sudalyvauti gatvės krepšinio varžybose ar tiesiog paklausyti kokybiškos muzikos bendraujant su įdomiais žmonėmis“, – sakė renginio organizatorius Julijus Nosovas.

Pasak J.Nosovo, festivalio pavadinimas, „The Circle“, savyje neša tam tikrą šokio filosofiją: „Ratas, simbolizuojantis vienybę, yra festivalio ženklas, jame visi jaučiaisi saugiai, nes stebi vienas kito užnugarį ir gali susitelkti bendravime, šiuo atveju – šokyje. Ši dėtalė, išrasta apie 3500 m. pr. m. e. Mesopotamijoje, sėkmingai naudojama ir šokiuose, pradedant nuo lietuvių liaudies žaidimo „Jurgeli, Meistreli“, baigiant žiauriausia breakdance rungtimi „Circle Of Death“ (angl. – mirties ratas).“

Renginio dieną Kauno Laisvės alėjoje bus ne tik šokama, bet ir varžomąsi krepšinio aikštelėje, fotografuojama, paišoma graffiti. Festivalyje vyks pirmosios Lietuvoje tricking varžybos, taip pat bus pristatyta nauja breakdance rungtis „The Circle“, sugalvota būtent šiam festivaliui.

Renginio organizatoriai – šokėjų Asociacija „In Beat“ – garantuoja puikią atmosferą tiek žiūrovams, tiek dalyviams ir pastaruosius kviečia registruotis festivalio internetiniame pusapyje http://www.thecircle.lt/. Festivalio laimėtojams, žinoma, bus įteikti prizai, tačiau jie negali konkuruoti su ta energija, kuria pasidalinti yra pasirengę ne tik kauniečiai, bet ir miesto svečiai.

Kontaktinis asmuo: Julijus Nosovas, Tel. +37060900157, El. p.: inbetamail@gmail.com

Mindaugas Bundza

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: