(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 27 – liepos 4 d. Manamoje (Bahreino Karalystė) vyks pasaulio miestų Tarptautinės vaikų žaidynės, kurios yra globojamos Tarptautinio olimpinio komiteto ir prilyginamos pasaulio vaikų olimpiadai. Į žaidynės yra pakviestas ir Kauno miestas.

Kauno miesto atstovai žaidynėse dalyvauja kasmet nuo 2004 m. ir kiekvienais metais iškovoja įvairių spalvų medalius.

Kartu su mažaisiais sportininkais vyks ir Kauno miesto savivaldybės deleguoti atstovai. Kolegijos nariai trečiadienį pritarė, kad į žaidynes važiuotų vyriausiasis delegacijos treneris, Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas, Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjo pavaduotoja Lina Duobaitė, kuri dirbs ir vertėja, taip pat Tarybos narė Gintarė Skaistė bei Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Tarptautinės vaikų žaidynės yra rengiamos nuo 1968 metų. Pirmosios žaidynės vyko Celje mieste (Slovėnija) ir dalyvavo 9 valstybių sportininkai. Žaidynių tikslas – įgalinti, vystyti ir skatinti įvairių šalių jaunųjų sportininkų susitikimą, savitarpio supratimą ir draugystę, tuo įgyvendinant Olimpinę idėją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: