(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kaune veikia daug įvairių jaunimo organizacijų, neformalių grupių bei klubų. Aktyvių ir nuolat palaikančių kontaktus su Kauno miesto savivaldybe ir Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritas stalas“ yra apie keturiasdešimt.

Darbui su jaunimu ir jaunimo organizacijomis reikalingas žmogus – jaunimo reikalų koordinatorius. Tai valstybės tarnautojas, atliekantis valstybės paskirtą jaunimo teisių apsaugos funkciją. Didžiąją laiko dalį jaunimo reikalų koordinatorius skiria jaunimo projektų koordinavimui ir priežiūrai.

Įvairius Kaune aktyviai veikiančius projektus remia Kauno miesto savivaldybė. Didžiausia ir labiausiai matoma parama – tai jaunimo ir su jaunimu dirbančių nevyriausybinių organizacijų projektų finansavimas. Per pastaruosius šešerius metus jaunimo projektams Kaune skirta:
2004 m. – 150 000 Lt;
2006 m. – 120 500 Lt;
2007 m. – 224 100 Lt (39 projektai);
2008 m. – 300 000 Lt (43 projektai);
2009 m. – 231 580 Lt (33 projektai);
2010 m. – 172 00 Lt (36 projektai).

Savivaldybė paramą skiria ne tik piniginėmis lėšomis. Ji gali paskirti patalpas jaunimo organizacijai, suteikti multimedios aparatūrą tam tikram renginiui arba leisti naudotis savivaldybės salėmis konferencijoms ar seminarams.

Nors ir jaunimo organizacijos aktyviai reiškiasi viešojoje erdvėje ir žiniasklaidoje, jaunimas bei visi Lietuvos piliečiai neskuba burtis į nevyriausybines organizacijas. Aktyviausiai Kaune veikia studentų organizacijos, kurios vykdo miestui reikšmingą veiklą, taip kurdami Kauno, kaip jaunimo miesto, įvaizdį.

Jaunimo dalyvavimas miesto gyvenime yra be galo svarbus, ypač, kai yra sprendžiami jiems svarbūs klausimai. Siekiant supažindinti su organizacijų veikla bei paskatinti jaunimo iniciatyvumą, pristatome straipsnių ciklą apie Kauno jaunimo organizacijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: