(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno kultūros centras „Tautos namai“ sulaukė džiugios žinios – Lietuvos verslo paramos agentūra patvirtino, jog centras sulauks paramos iš Europos Sąjungos. Projekto „Kauno kultūros centro „Tautos namai“ pastato išorinių aitvarų ir inžinerinių sistemų rekonstravimas“ įgyvendinimui iš ES bus skirta 3,399 mln. litų.

Dar 2009 metais kultūros centras gavo finansavimą iš Kauno miesto savivaldybės, kad būtų atliktas energetinis auditas bei pateikta paraiška Lietuvos verslo paramos agentūrai.

„Projekto įgyvendinimo metu bus pakeisti kultūros centro pastato langai, stogo danga, durys, šildymo sistema ir elektros instaliacijos. Visi šie atlikti darbai leis sumažinti pastato išlaikymo sąnaudas“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.
Darbai turėtų prasidėti 2011 metų pradžioje. Tai tik pirmasis projekto etapas. Kultūros centras jau ruošia projektinius pasiūlymus dėl pastato išorės sutvarkymo, vidaus patalpų remonto ir pritaikymo šiandieniniams poreikiams.

Kultūros centras 2008 metais buvo pertvarkytas į Savivaldybės biudžetinę įstaigą, kurioje šiuo metu veikia aštuoni mėgėjų meno kolektyvai ir dirba aštuoni profesionalūs meno vadovai. Mieste veikiantys meno kolektyvai kultūros centre turi galimybes repetuoti, vykdyti savo kultūrinius projektus, rengti šventes.

Kauno miesto savivaldybės skiriamo finansavimo dėka „Tautos namai“ galėjo jau pernai pradėti reikiamą patalpų remontą. 2009 metais suremontuota repeticijų salių danga, auditorijos, tualetai. Iš Savivaldybės biudžeto šiems darbams atlikti buvo skirta 70 tūkst. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: