(c) Krda.lt archyvo nuotr.

Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo, ,,Kauno energijos“ ir UAB ,,COWI Lietuva“ bendrovių vadovai pasirašė ketinimų protokolą dėl galimų šildymo, vėsinimo ir elektros energijos tiekimo bei infrastruktūros plėtros projektų plėtojimo Kauno LEZ teritorijoje ir Kaune. Ketinimų protokole užfiksuotus susitarimus numatoma pradėti vykdyti šių metų rudenį.

Protokolas buvo pasirašytas atsižvelgiant į numatytą Kauno laisvosios ekonominės zonos plėtrą, numatytos vykdyti veiklos apimtį ir dėl to ateityje padidėsiantį energijos (šildymo, vėsinimo ir elektros energijos) gamybos ir tiekimo poreikį. Sudarant protokolą, atsižvelgta ir į Europos Sąjungos bei Lietuvos energetikos sektoriaus tendencijas bei reikalavimus didinti atsinaujinančių energijos šaltinių dalį galutiniame energijos suvartojime, kaip numatyta direktyvoje 2009/28/EB, Nacionalinėje energetikos strategijoje bei Nacionaliniame atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros 2010–2020 metų veiksmų plane.

Pasak Kauno LEZ valdymo bendrovės direktoriaus Vytauto Petružio, Kauno LEZ deda daug pastangų, kad plėtojamoje ekonominėje zonoje kurtųsi vidutinių ir aukštų technologijų įmonės, aukštą pridėtinę vertę kuriančios logistikos įmonės. Įmonės direktorius neabejoja, kad energijos poreikis, ypač pagamintos iš atsinaujinančių šaltinių, augs, todėl LEZ klientai turi turėti visas galimybes naudotis stabiliu ir patikimu energijos tiekimu. ,,Kauno LEZ turi ambicingų planų tapti pirmuoju aplinką tausojančiu ir efektyviai energiją naudojančių įmonių parku, o pasirašytas protokolas padės įgyvendinti šiuos planus“, – pabrėžė V. Petružis.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: