Kauno
(c) V.Knyzelio/LFF.lt

Lietuvos salės futbolo čempionė Kauno „Nautara“ rytoj, rugpjūčio 16 d., Šveicarijoje pradės UEFA salės futbolo taurės (UEFA Futsal Cup) preliminaraus etapo kovas.

2011/12 metų UEFA Salės futbolo taurės varžybose dalyvauja rekordinis komandų skaičius – 49 ekipos iš 48 šalių. Lietuvos atstovė „Nautara“ preliminaraus etapo varžybų B grupėje Ženevoje susitiks su Osvestrio „The New Saints“ (Velsas), Ženevos „Geneva Futsal” (Šveicarija) ir Airijos čempionu Dublino „EID Futsal”.

Į Šveicariją „Nautara“ iškeliavo šeštadienį vėlai vakare autobusu. Ekipą sudaro dešimt žaidėjų – vartininkai Tovaldas Mockevičius ir Edvinas Blusys, aikštės žaidėjai Artūras Karmazinas, Darius Urbelionis, Virmantas Lemežis, Tomas Nemanis, Audrius Kšanavičius, Donatas Markauskas ir Arūnas Šteinas.

„Nautaros“ vadovas ir treneris Gerardas Pasažauskas prieš išvyką pripažino, jog pasiruošimas turnyrui ir komandos komplektacija klostėsi toli gražu ne taip, kaip norėtųsi.

„Varžovo draugiškoms rungtynėms neturėjome – neatsirado, kas vasaros metu suburtų komandą. Gerai, kad treniruotėse mums padėjo „Celsio“ komanda iš Kauno apskrities didžiojo futbolo pirmenybių“, – teigė G. Pasažauskas – „Patiems taip pat buvo sunku surinkti žaidėjus – Marius Bezykornovas rungtyniauja Estijoje, Paulius Smaryginas išvykęs į Airiją traumą gavo Kęstutis Mordasas, o Marselis Balasanovas yra diskvalifikuotas. Arūnas Šteinas galės žaisti tik paskutines rungtynes.“

Pasak jo, apie komandos galimybes spręsti sunku, tačiau į Šveicariją „Nautara“ važiuos su tikslu patekti į kitą etapą: „Sporte visada noris laimėti. Tačiau šansus vertinčiau 50 prieš 50. Sunku pasakyti, kaip atrodys varžovai. Praėjusiame atrankos cikle Airijos komandai atstovavo daug brazilų. Manau, kad panašiai bus ir su Šveicarijos ekipa, o Velso klubas – mažiausiai pažįstamas.“

Pirmose rungtynėse „Nautara“ antradienį 18:30 Lietuvos laiku žais su „The New Saints“, antrose trečiadienį tokiu pačiu metu į išbandys jėgas su „EID“, o penktadienį nuo 21 val. varžybas baigs dvikova su šeimininke „Geneva“.

Grupės nugalėtojas pateks į pagrindinį varžybų etapą, kuriame oponento jau laukia trys 3 grupės ekipos – Tbilisio „Iberia Star” (Gruzija), Bratislavos „Slov-Matic“ (Slovakija) ir Minsko „Mapid“ (Baltarusija).

Pagrindinio etapo 3 grupės kovos bus žaidžiamos rugsėjo 24 – spalio 2 dienomis Gruzijoje. Į lapkritį vyksiantį „Elito“ etapą pateks dvi stipriausios komandos. „Elito“ etape paaiškėja, kurios ekipos 2012 metų balandį žais finaliniame ketverte.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: