(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune atsidaro dar vienas kultūros traukos centras. Senamiestyje, M.Daukšos g. 34, įsikūrė Kauno pantomimos ir plastikos teatras.

Nuo šiol čia bursis teatro, muzikos ir kultūros mėgėjai. Užsukę savaitgalio vakarais čia galėsite pamatyti naujausius bei anksčiau sukurtus geriausius Pantomimos teatro spektaklius, aplankyti muzikos, poezijos bei literatūrinius renginius ir koncertus, kadangi teatras bus atviras ir kitiems sceniniams žanrams. Jaukioje kamerinėje 50 žiūrovų talpinančioje salėje ne tik vyraus susikaupimas, liesis dramatiškų spektaklių vaizdų sukeltos ašaros, bet aidės ir mažųjų teatro mylėtojų juokas, kadangi Pantomimos teatras tradiciškai didelį dėmesį skiria ir jauniesiems savo žiūrovams.

Kauno pantomimos teatro repertuare – judesio ir muzikos interpretacijos, dramos ir komiksai, alegorijos bei tragifarsai. Visa tai nuo šio rudens, mažas ar didis esate, rasite naujuosiuose pantomimos teatro namuose.

Turintis senas, gilias tradicijas, daugiau nei 40 metų Kaune gyvuojantis Pantomimos teatras per visą savo kūrybinį periodą buvo blaškomas po įvairias erdves. Tačiau net šis nepastovumas nesutrukdė jo įkvėpėjams, atsidavusiems režisieriams bei aktoriams tikėti, kurti ir išsaugoti vienintelį profesionalų pantomimos žanro teatrą šalyje.

Nuo 1967 metų, kuomet režisierius Kęstutis Adomaitis su bendraminčiais jį įkūrė, publikai pristatyta daugiau nei 40 spektaklių. Mimai visomis pasaulio kalbomis suprantamus kūrinius rodė ne tik Lietuvoje bet plačiai pristatė savo kūrybą ir užsienyje, iš ten parveždavo festivalių apdovanojimus, o iš bendrų projektų su kitų šalių menininkais – neįkainojamos patirties lobius.

Naujo teatro atidarymo proga lapkričio 26-ąją dieną bus parodyta naujausia premjera „ab origine” (pantomimos spektaklis Oskaro Milašiaus kūrybos motyvais). Scenarijaus autorius ir režisierius – Leszek Czarnota (Wroclaw, Lenkija). Simboliška, jog premjera (ab origine (lot.) – iš pradžių, nuo pradžios) atveriamos naujų namų durys. Tai daroma su viltimi, jog užsukti čia kiekvieną trauks nauji, neįprasti, žavintys ir originalūs kūrybiniai sumanymai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: