(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kadangi pateikti kūriniai neatitiko keliamų reikalavimų, Kauno rajono savivaldybė paskelbė naują konkursą himnui sukurti. Jame gali dalyvauti Kauno rajono himno autorių kolektyvai ar pavieniai autoriai. Pasiūlymų komisija laukia iki šių metų lapkričio 9 dienos.

Pirmasis konkursas himnui sukurti buvo paskelbtas praėjusių metų gruodžio 4 dieną, kūrinių buvo laukiama iki šių sausio 30 dienos. Vasario 20 dieną šis konkursas buvo pratęstas iki gegužės 15 dienos. Konkurso skelbėjai tikisi, kad posakis ,,trečias kartas nemeluoja“, pasitvirtins.

Kauno rajono himnui keliami šie reikalavimai: himno tekstas – ne daugiau kaip 5 posmai apie Kauno rajoną – turi būti parašytas valstybine kalba, kūrinio muzika – ne ilgesnė nei 3 minutės. Muzika savo nuotaika ir charakteriu privalo būti artima himno žanrui, tinkanti dainuoti dideliam dalyvių skaičiui.

Himno muzika turi būti pateikta kompaktiniame diske. Taip pat turi būti pateiktas jo tekstas ir natos. Kūrinius vertins Kauno rajono mero potvarkiu sudaryta komisija. Komisija, vertindama kūrinį, atsižvelgs į muzikos vokalinės partijos išraiškingumą ir diapazoną, bendrą muzikos dvasią, kūrinio muzikinę kalbą (harmoniją, melodiką), muzikos stilių derinimą, teksto atitiktį Kauno rajono temai.

Tikimasi, kad šį kartą konkurso dalyviai pateiks brandesnius kūrinius, iš kurių komisija atrinks geriausią. Kiti – 2010-ieji metai – Kauno rajonui – jubiliejiniai. Minėsime Kauno rajono įkūrimo 55-ąsias metines, rengsime dešimtąją ,,Akacijų alėją, tradicinę dainų ir šokių šventę. Tai renginiai, kuriuos būtų gražu pradėti Kauno rajono himnu.

Kauno rajono herbas, vėliava ir spaudas buvo sukurti ir oficialiai pristatyti 2005 metais birželio 18 dieną rajono dainų ir šokių šventėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: