(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Komisija, kuriai vadovavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Bakienė, pripažino tinkama naudoti žiedinę sankryžą Pilėnų gatvėje, Akademijos seniūnijoje. Tai pirmoji Kauno rajono savivaldybės rūpesčiu įrengta žiedinė sankryža Kauno rajone. Jos įrengimo darbus finansavo verslininkai. Žiedinę sankryžą įrengė konkursą laimėjusi UAB ,,Kauno keliai“.

Įrengus sankryžą eismo sąlygos tapo saugesnės ir geresnės, atsirado galimybė prie pat parduotuvės užsukti maršrutiniam autobusui. Tačiau parduotuvės nuomininkai nepatenkinti atsiradusiu statiniu, esą sumažėjo automobilių stovėjimo aikštelė. Viena iš Savivaldybės funkcijų yra rūpintis eismo saugumu vietinės reikšmės keliuose ir gatvėse. Naujoji sankryža ne tik papuošė erdvę Pilėnų gatvėje, bet ir užtikrina saugų eismą šioje vietoje.

Vilma Kasperavičienė

Akademijos gyventojai džiaugiasi naująja sankryža, vyresnio amžiaus žmonės dėkoja, kad jų naudai buvo pakoreguotas autobuso maršrutas.

,,Anksčiau šioje sankryžoje eismas vyko labai chaotiškai ir labai rizikingai. Įrengus sankryžą kontrastas akivaizdus, atsirado tvarka ir užtikrinamas eismo saugumas. Belieka tikėtis, kad vairuotojai atkreips dėmesį į pastatytus kelio ženklus ir jais vadovausis“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: