(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Balandžio 6 d. Kauno rajono moksleiviai išsirinko savo atstovus į Lietuvos moksleivių parlamentą. Po dviejų balsavimo turų parlamento narių mandatai atiteko Eimantui Kinderiui iš Domeikavos gimnazijos ir Inesai Astramskaitei iš Garliavos vidurinės mokyklos. Pirmoji naujai išrinkto Lietuvos moksleivių parlamento sesija įvyks jau gegužės mėnesį.

„Džiugu matyti šį gražų jaunimą būtent čia – Kauno rajono savivaldybės Tarybos salėje, kur kas mėnesį posėdžiauja ir priima svarbius sprendimus rajono gyventojus atstovaujantys politikai. Matau, kaip jūsų akys spinduliuoja gera energija, o žodžiuose skamba entuziazmas ir noras spręsti moksleivių problemas, geras moksleiviško gyvenimo išmanymas. Tikiu, kad tek mūsų rajono, tiek visos šalies ateitis pateks į geras rankas. Ir, žinoma, noriu padėkoti mokytojams, kurie lydi savo mokinius ne tik perduodami mokslo žinias, bet ir mokydami savo auklėtinius pilietiškumo, atsakingumo“, – teigė Kauno rajono savivaldybės mero pirmoji pavaduotoja Regina Lukoševičienė.

Rajoniniame rinkimų etape dalyvavo 12-os mokyklų atstovai, pristatę savo rinkimines programas. Moksleiviai akcentavo patyčių, aplinkos sąlygų ir maitinimo kokybės problemas. Diskutuota ir apie tai, ar mokiniams reikalinga mokyklos uniforma. Dalyviai nevengė užduoti klausimų kandidatams, domėjosi jų veikla, ką gero yra nuveikę mokyklos labui.

„Rinkiminėse programose moksleiviai dažniausiai kėlė problemas, su kuriomis patys susiduria savo mokyklose. Mokinių parlamento misija – atstovauti mokinių interesams. Rinkimai parodė, kad šiuolaikiniai moksleiviai supranta šią misiją, yra išanalizavę parlamento veiklą ir jaučiasi pasirengę ne tik atstovauti savo mokyklas, bet ir spręsti visos šalies mokinių problemas“, – dalijosi mintimis vienas iš rinkimų organizatorių, Kauno rajono savivaldybės Jaunimo reikalų vyriausiasis specialistas Arūnas Dabrišius.

Lietuvos mokinių parlamentas – tai demokratiškai renkama mokinių institucija, atstovaujanti Lietuvos mokinių interesams. Parlamentas svarsto mokiniams aktualius klausimus, aktyviai dalyvauja formuojant jaunimo politiką, teikia siūlymus valstybinėms institucijoms, inicijuoja diskusijas, įgyvendina projektus. Parlamentą sudaro 95 vyresniųjų klasių moksleiviai. Numatoma, kad kandidatuoti į parlamento narius gali moksleiviai nuo 14 iki 17 metų (imtinai). Kandidatūrą gali išsikelti pats mokinys arba pasiūlyti draugai, bendraklasiai. Parlamento nariai renkami dviejų metų kadencijai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: