(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Sėkmingai vasaros sezoną paskelbusi Kauno Senamiesčio gaivinimo iniciatyvinė grupė miestiečius birželio 18 d. kvies į naują šventę, kurios tikslas – papasakoti kauniečiams senąsias miesto legendas. “Surengę pirmą didelio kauniečių palaikymo susilaukusią šventę, susimąstėme, kiek nedaug žinome apie savo miestą, todėl antrajai šventei pasirinkome istorinę temą, menančią Kauno įkūrimo laikmetį. Tai visiems mums, kurie dalyvauja šventėje, puiki proga pasigilinti į mitologiją, legendas, istoriją, kuomet Kaunas kūrėsi ir tapo miestu, kuriame šiandien gyvename”,- sako viena iš šios gyvos bendruomenės organizatorių, įmonės “Gintarinis suvenyras” savininkė Regina Randienė.

Kauno Senamiestyje šventė prasidės 18 val. Vilniaus g. įrengtose dvejose scenose. Didžioji scena bus įrengta šalia Vilniaus g. kertančios Zamenhofo gatvelės, mažoji scena – Vilniaus g. ir Kuzmos g. sankryžoje. Abejose scenose gyvi koncertai ir pasirodymai vyks iki pat vidurnakčio. Iki tokio vėlyvo meto planuoja dirbti ir dauguma Senamiesčio prekybininkų, kurie su dideliu džiaugsmu miestiečiams pristatys ir pasakos pačių sukurtas miesto legendas. Prie šventės šįkart prisijungė ir kitos Senamiesčio gatvelės – Daukšos g., Valančiaus g., Rotušės aikštė. Tad šventė šurmuliuos ne tik prie scenų, kur vyks žinomų kolektyvų pasirodymai, bet ir kiekvienoje krautuvėlėje, galerijoje ar kavinaitėje.

Šventės pradžią paskelbs Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras “Ąžuolynas”, vadovas Remigijus Žarėnas. Didžiojoje scenoje galima bus išvysti Kauno Bigbendą, Kauno pantomimos ir plastikos teatro aktorius, šokio teatrą “Aura”, Juozo Gruodžio konservatorijos styginių orkestrą, jaunųjų gitaristų orkestrą “Forte”, trio “Retro”, šokių kolektyvą “Vėtra”, šoks Saulius Skambinas ir “Senamiesčio klubo” vadovė Beatričė Skabickienė, vyks “Inži” mados galerijos ir “Stile city” stiliaus namų mados šou. Sutemus ugnies šou grupė “Inferno” pristatys programą “Viduramžių pasiuntiniai”. Mažoji scena – skirta vaikams ir jaunimui. Čia pasirodys vaikų meninio kurybinio ugdymo studija “Ritė bitė”, vaikų estrados grupė “Svajonių gija”, šoks Sauliaus Skambino ir Karinos Krysko “Žvaigždžių mokyklos” šokėjai, AK šokių studija iš Kauno (Lietuvos Hip hop’o kategorijos čempionai), “EmsuS” linksmų ir talentingų žmonių kolektyvas, “Trio GIG” Kauno apskrites Juozo Gruodžio konservatorijos džiazo ir estrados skyriaus artistės, “TIX” naujai susikūrusi profesionalių šokėjų grupė bei “Funny Beat” vienintelė Lietuvoje STEP’O šokių studija . Programą rengia beglobių gyvūnų organizacija.

“Siekiame, kad Kauno Senamiestis taptų jaukia ir gyva vieta, kurioje smagu praleisti laisvalaikį”, – sako “Senamiesčio klubo” įkūrėjas Edmundas Kolevaitis Iki šiol dauguma Senamiestyje organizuotų švenčių buvo “nuleistos iš viršaus”, džiaugiamės, jog mūsų iniciatyvos, kurias palaiko patys miestiečiai, kyla “iš apačios”. Tai reiškia, kad mes patys savo rankomis kuriame Senamiesčio atmosferą. Sieksime, kad kiekvienam čia atėjusiam žmogui būtų jauku, lyg savo namų kieme”.

Vilniaus g. bendruomenę vienijančios grupės nariai įsitikinę, jog Senamiestyje itin trūksta lauko prekybos tradicijų, todėl tikimąsi, jog tokių švenčių metu krautuvėlių savininkams bus jaukiau visiems drauge išeiti iš savo patalpų į gatvę, gyvai susipažinti su miestiečiams, išmokti jiems įdomiai pateikti savo produkciją. Šventės metu nebus leidžiama prekiauti pašaliečiams, savo prekes pristatys ir pardavinės tik Senamiesčio įmonių prekybininkai. “Nuo didžiųjų prekybos centrų pavargusius kauniečius kviesime į Senamiestį, kur jie galės asmeniškai pabendrauti su parduotuvėlės, kurioje perka, savininku, susipažinti su restorano, kuriame geria kavą, šeimininku. Asmeninis dėmesys kiekvienam žmogui ir aukštesnė aptarnavimo kultūra – tai stiprybės, kurias gali pasiūlyti beveik visos Senamiesčio įstaigos”, – įsitikinusi R. Randienė.

Kauno Senamiesčio šventėje “Senojo miesto legendos” sutiko dalyvauti beveik 60 Vilniaus, Daukšos, Valančiaus gatvėse ir Rotušės aikštėje įsikūrusių įmonių.Tarp aktyviausių šventės dalyvių ir organizatorių – duonos kepyklėlė “Sotas”, kavinė “Vero Cafe”, floristinio dizaino studija “VG studija”, kavinė “Abato menė”, restoranas “Senieji rūsiai”, naujai atsidariusi “Buon giorno” taverna. Dauguma įmonių yra smulkūs prekybininkai arba restoranų ir kavinių verslo atstovai. Visos šventėje dalyvaujančios įmonės miestiečiams kuria individualias programas, kurios taps gyvu ir iki vėlyvos nakties besitęsiančiu spektakliu. Ir tai bus tik įžanga planuojamiems vasaros penktadienių – šeštadienių renginiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: