(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaunietis Augustinas Rakauskas 60-ajame tarptautiniame akordeonistų “Trophee mondiale” konkurse, kuris vyko Ispanijoje, Vigo mieste, užėmė ketvirtąją vietą. Kauno akordeonistų draugija gavo teisę 2014 metais Kaune organizuoti 64-ąjį „Trophee mondiale” konkursą.

Akordeono muzikos pasaulyje yra žinomi du prestižiškiausi ir svariausi konkursai – tai „Coupe mondiale” (pasaulio taurė) ir „Trophee mondiale” (pasaulio trofėjus).

Šiais metais konkursas „Coupe mondiale” bus 63 – iasis (vyks spalio 19 – 25 dienomis Kroatijoje, Varazdin mieste), o „Trophee mondiale” buvo organizuotas 60 – ąjį kartą. Abu konkursai vyksta kiekvienais metais ir vis kitoje pasaulio vietoje. Kiekvieno atlikėjo svajonė ir tikslas yra laimėti šiuos konkursus ir pakliūti į pasaulio geriausiųjų sąrašus.

60 – tasis jubiliejinis “Trophee mondiale” konkursas vyko rugsėjo 21 – 25 dienomis Ispanijoje, Vigo mieste. Jame ir dalyvavo vienintelis atstovas iš Lietuvos Kauno akordeonistų draugijos narys Augustinas Rakauskas, kuris varžėsi „Junior classique” kategorijoje.

Po pirmo turo Augustinas buvo antras, o po antro galutiniame sąraše liko ketvirtas. Tarptautinės vertinimo komisijos darbe dirbo Kauno akordeonistų draugijos pirmininkės pavaduotojas Mindaugas Labanauskas.

Laimėta ketvirta vieta pasauliniame konkurse parodė puikų atlikėjo meistriškumą ir aukštą pedagogų darbo kokybę (Augustiną konkursui ruošė mokytoja Gražina Lukošienė).

Svarbi naujiena visiems kauniečiams ir geros muzikos gurmanams yra tai, kad Kauno akordeonistų draugija gavo teisę 2014 metais Kaune organizuoti 64-ąjį „Trophee mondiale” konkursą!
Kaunas sulauks pačių geriausių akordeonistų ir jų pedagogų iš viso pasaulio.

Kauno krašto akordeonistų draugija tapo pilnateise „Confederation mondiale de l‘accordeon CMA” nare.
Išsamų konkurso aprašymą, fotografijas rasite čia http://www.accordions.com/cma/2010/results.htm

Kauno akordeonistų draugijos informacija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: