2010-2011 m. LKF DnB NORD taurės turnyras prasidėjo Kauno krepšinio mėgėjų lygoje rungtyniaujančios „Voluktės“ pergale savo aikštėje prieš NKL rungtyniaujantį Kauno „LKKA-Atletą“ 89:79 (29:20, 20:13, 17:22, 23:24).

„Voluktė“ mačą pradėjo labai galingai ir antrojo kėlinio pradžioje po spurto 10:0 įgijo net 18 taškų pranašumą (39:21). Rekordinė šeimininkų persvara siekė 19 taškų (44:25), tačiau NKL ekipa baltos vėliavos kelti neketino.

Trečiojo kėlinio pradžioje jau „LKKA-Atletas“ spurtavo 9:0 ir sumažino atsilikimą iki 7 taškų (49:42). Ketvirtojo kėlinio viduryje „Voluktė“ susigrąžino 16 taškų persvarą (81:65), bet ilgai tylėjęs vienas „LKKA-Atleto“ lyderių Vidmantas Sragauskis pataikė 2 tritaškius iš eilės ir vėl sumažino savo komandos atsilikimą iki 10 taškų. Tokiu skirtumu vėliau mačas ir baigėsi.

Nugalėtojų ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 19-metis gynėjas Matas Lisajevičius ir patyrės puolėjas Nerijus Karlikanovas, pelnę po 19 taškų. Jiems puikiai padėjo dar vienas veteranas Vilius Gabšys, surinkęs 17 taškų.

„LKKA-Atleto“ komandoje nesulaikomas buvo Darius Gricius. Krepšininkas iš viso pelnė 22 taškus, o pirmuosius 18 — tritaškiais metimais. Tradiciniai NKL ekipos lyderiai Vidmantas Sragauskis ir Šarūnas Vingelis šį kartą buvo šešėlyje. V. Sragauskis iš viso pelnė 12 taškų (10 per 4 kėlinį), Š. Vingelis — 11.

Atsakomąsias rungtynes komandos žais spalio 5 dieną 18 val. 30 min. LKKA sporto salėje. „Voluktė“ prieš atsakomąjį mačą turi dar nepanaudotų rezervų, per pirmąsias rungtynes nežaidė šioje ekipoje registruoti Lietuvoje puikiai žinomi krepšininkai Andrius Aleksandrovas, Justas Česnavičius ir Adewole Lawalis.

„Pavyko tikrai gerai sužaisti. Pradžioje neblogai pataikėme tritaškius, o vėliau persvarą išsaugojome, — po mačo kalbėjo „Voluktės“ treneris Gediminas Stelmokas. — Trečiojo kėlinio pradžioje varžovai spurtavo, bet pakeitėme keletą žaidėjų ir susigrąžinome didesnį pranašumą. Savo pasirodymu esame patenkinti, nors skirtumas galėjo būti ir didesnis. Atsakomųjų rungtynių lauksime ryžtingai nusiteikę, juo labiau, kad dar galime ir stipresnę sudėtį surinkti. Aišku, bus sunkiau, varžovai taip pat gal bus kitaip nusiteikę kovai“.

Spalio 29 dieną į kovą dėl LKF DnB NORD taurės stos Žemaitijos komandos: Klaipėdos „Tekoda“ priims Klaipėdos „Naftą-Universitetą“ (19 val.; Klaipėdos KK ir rekreacijos centras, S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), o „Gargždai“ — Tauragės „Vitlaimą“ (20 val.; VŠĮ „Sporto centras“, J. Janonio g. 9).

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: