Kauno

Naujuoju Kauno „Žalgirio“ ekipos treneriu gali tapti Aleksandras Trifunovičius. Lietuvoje šiuo metu viešintis Serbijos krepšinio specialistas šiandien, spalio 25 d., Kaune susitinka su „Žalgirio“ savininku Vladimiru Romanovu aptarti galimybės stoti prie Lietuvos čempionų ekipos vairo.

„Taip, „Žalgiris“ domisi Trifunovičiumi, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ patvirtino trenerio agentas Miodragas Raznatovičius. – Trifunovičius šiuo metu yra Kaune, kur turi susitikti su „Žalgirio“ savininku. Ar sutartis bus sudaryta kol kas pasakyti negaliu. Viskas turėtų paaiškėti po pietų.“

Trifunovičius „Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiuoju treneriu dirbo du kartus, tačiau abukart posto neteko dėl nesėkmių. Pirmą kartą į Lietuvą atvykęs 2006 metų lapkritį jis tapo sostinės klubo antruoju treneriu, o 2007 metų vasarį perėmė postą iš atleisto Zmago Sagadino.

Serbas vilniečių ekipai vadovavo ir visą 2007-2008 metų sezoną, tačiau „Lietuvos rytui“ pralaimėjus kovą dėl LKL aukso žiedų sutartis su serbu pratęsta nebuvo.

Trifunovičius prie „Lietuvos ryto“ vairo stovėjo ir praėjusį sezoną, tačiau buvo atleistas balandį, kai jo ekipa per dvi savaites nusileido „Žalgirio“, Prienų „Rūdupio“ ir Rygos komandoms.

„Žalgirio“ ekipa be vyriausiojo trenerio liko praėjusį ketvirtadienį, kai dėl prasto komandos žaidimo iš pareigų buvo atleisti graikai – vyriausiasis treneris Ilias Zouros bei jo asistentas Ilias Kantzouris.

Kauno klubas dėl galimybės stoti prie komandos vairo derėjosi su Lietuvos rinktinės strategu Kęstučiu Kemzūra, tačiau susitarimo pasiekti nepavyko.

Šiuo metu komandai laikinai vadovauja sporto direktorius Vitoldas Masalskis. Jis „Žalgiriui“ vadovaus ir per šio vakaro Eurolygos rungtynes su Malagos „Unicaja“ klubu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: